Nagy a baj: magára maradt Ukrajna, ez az utolsó esélye

war Horizontal rosz ukrán háború
Ukrán páncélos jármű a donyecki fronton
Vágólapra másolva!
A progresszív körökben is szuperbefolyásos Foreign Affairs véleménycikkében arról ír, hogy Ukrajna ellentámadása megakadt, a nyugati partnerek egyre kevésbé látszanak elkötelezettnek Ukrajna támogatása mellett, így Ukrajna és a Nyugat újra kell értelmezze a háborúban elérni kívánt stratégiai sikerek fogalmát - írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A lap szerint

Ukrajna és a Nyugat egy fenntarthatatlan pályán próbál előre jutni, Ukrajna jelenlegi céljai egyszerűen elérhetetlenek.

Az a célkitűzés tehát, hogy az orosz erőket minden, nemzetközileg elismert ukrán területről kiűzzék, beleértve a Krímet, stratégiailag elérhetetlen, a közeljövőben egész biztosan, de lehet, hogy még azon túl - fogalmaznak.

A cikk szerzői hozzáteszik: itt az ideje, hogy Washington kezébe vegye a kezdeményezést, és összhangba hozza a célokat és az eszközöket.

„Az Egyesült Államoknak tárgyalásokat kell kezdenie Ukrajnával és európai partnereivel.

A stratégia középpontjában kell legyen, hogy Ukrajna hajlandó a tűzszünetről tárgyalni Oroszországgal,

a katonai hangsúlyokat pedig a támadásról a védekezésre kell áttenniük. Kijev nem adná fel a területi integritás helyreállítását, és hogy Oroszországot gazdaságilag és jogilag elszámoltassa az agresszióért, de elismernék, hogy a közeljövőben az újabb területek felszabadítása helyett a védelemre és az ország fennmaradó több mint 80 százalékának megjavítására kerülne a hangsúly" – foglalják össze.