Így tette zsebre a teljes demokrata pártot Soros György fia

Vágólapra másolva!
Soros György trónutódló fia, Alexander apjánál nagyobb elánnal vetette be magát az amerikai politika sűrűjébe. Bejáratos a Fehér Házba, nincs fontos demokrata párti politikus, akivel ne készült volna közös fotója, és számtalan demokrata jelöltet, valamint ügyet támogat a Soros-birodalom pénzén - köztük az abortuszhoz való jogot és a bevándorlókat is.
Vágólapra másolva!

Csak 2020 óta mintegy hatszáz befizetést ad jelenleg ki Alexander Soros nevére az amerikai szövetségi választási bizottság internetes keresője. Soros György 38 éves fia — aki a nyáron átvette a 25 milliárd dolláros Soros-birodalom, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) irányítását — a korábbi éveket is számolva dollár tízmilliós nagyságrendben támogatta már a legkülönbözőbb demokrata párti jelölteket és kampányokat – írta a Magyar Nemzet.

Így Joe Biden 2020-as demokrata elnökjelölt megválasztásához már az előválasztásoktól kezdve mintegy 740 ezer dollárral járult hozzá.

2016-ban és 2018-ban pedig 5,25 millió dollárt adott demokrata párti szenátorok megválasztására.

Alexander Soros előtt apja, a jelenleg 93 éves Soros György is jelentős demokrata párti kampányfinanszírozó volt. Egy 2004-es ügyben a szövetségi választási bizottság azt valószínűsítette, hogy Soros megsértette a finanszírozási szabályokat, de a testületben kialakult szavazategyenlőség (3:3) miatt nem kezdeményezte, hogy induljon ellene eljárás.

Soros Alex és Soros György Forrás: Alex Soros X (Twitter)

Soros Alex: Én politikusabb vagyok

Az amerikai politikai rendszerben a pénz és a befolyás hagyományosan kéz a kézben jár: az elnök-, illetve kongresszusi jelöltek, sőt az államügyészi tisztségekre pályázók is rászorulnak a támogatókra. (Utóbbi az igazságszolgáltatás átpolitizáltságához is vezetett.) A vezető kampánytámogatók politikai vagy gazdasági elvárásai rendszeresen jelentkeznek a megválasztott politikusok programjában.

Alexander Soros az apai alapítványbirodalmi örökséggel a kezében eleve remek lehetőségekkel vághatott neki liberális céljai megvalósításának. A The Wall Street Journalnek nyáron, az alapítványi irányítás átvételekor adott interjújában önmagát apjával összehasonlítva azt mondta:

Az ifjabb Soros arról is beszél, olyan liberális ügyek mellett kötelezi el magát, mint például

  • az abortuszhoz való jog. Ez az amerikai kultúrharc fontos terepe lett, miután országos szinten a legfelső bíróság nemrég eltörölte, így az egyes szövetségi államok maguk dönthetnek róla. Soros támogatója az abortuszklinikákat működtető Planned Parenthood (Tervezett szülőség) szervezetnek.
  • a „szavazati jog érvényesítése". Ez az Egyesült Államokban a választások tisztaságát biztosító szabályok elleni baloldali harcot jelenti, ami szerepet játszott a közbizalom megingásában a 2020-as elnökválasztás után. A republikánus szavazók jelentős része ma sem hiszi el, hogy Donald Trump valóban elveszítette ezt a választást.

Ezenkívül Alexander Soros vezető szerepet visz a Bend the Arc progresszív zsidó szervezetben, amely

Trump- és „nacionalizmus"-ellenes, és támogatja a bevándorlókat.

A kampánytámogatások mindenesetre beérnek, gyakorlatilag nincs olyan fontos demokrata párti politikus, akivel Alexander Sorosnak ne készült volna közös fotója. Világossá tette, hogy a 2024-es elnökválasztáson is azt akarja látni, hogy hasznosul a pénze. Áprilisi Facebook-bejegyzése szerint „Gyerünk, Joe!" felkiáltással támogatja Joe Biden újraválasztási kampányát.

Soros Alex és Joe Biden kéz a kézben járnak Forrás: Origo

Alexander szintén közös képen pózol többek között

  • Kamala Harris alelnökkel
  • Barack Obama exelnökkel
  • Charles Schumerrel, a demokrata párti szenátusi frakció vezetőjével és
  • Nancy Pelosi volt házelnökkel is.

Igaz, az aranyifjú olykor felsül az általában laza, kötetlen beállítású sztárfotóival. Például azzal a 2015-ös képpel, amelyhez azt a bejegyzést fűzte:

Forrás: Origo

Mint emlékezetes, Clinton végül elveszítette a 2016-os elnökválasztást Trumppal szemben – noha az ifjabb Soros 340 ezer dollárral Clintont támogatta.

Tizenhétszer járt a Fehér Házban

Mindenesetre a látogatói nyilvántartás szerint Alexander Soros legalább tizenhétszer járt a Fehér Házban, amióta Biden az elnök, és ott olyan döntéshozókkal is találkozott, mint az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának első helyettese.

Még általánosságok is ritkán kerülnek nyilvánosságra arról, hogy mi hangzik el a Soros fiú magas szintű találkozóin. De amikor Magyarország kerül szóba, akkor a következő ellentétpontokban biztosak lehetünk.

Trump megválasztásának megakadályozásában érdekelt. A republikánusok várható 2024-es elnökjelöltjét most demokrata színekben, olykor Soros György anyagi támogatásával megválasztott ügyészek próbálják különböző perekben elítéltetni, hogy rontsák a győzelmi esélyeit, vagy egyenesen kizárják a versengésből.

Ennek a magyar–amerikai kapcsolatokat érintő része, hogy a demokrata kötődésű David Pressmant Budapesten ne váltsa majd olyan nagykövet, aki a Trump-időszakban kialakult jó szintre emelhetné vissza a kétoldalú viszonyt.

  • az Orbán-kormánnyal szemben a dollárbaloldalt támogatja. Az Alexander Soros vezette OSF is szoros kapcsolatot ápol Samantha Powerrel, a USAID (az Egyesült Államok segélyezési ügynöksége) vezetőjével. Power a tavasszal Magyarországon járt, és támogatást ígért az Orbán-kormány ellenzéke mögött álló álcivil és médiaholdudvarnak.
  • támadja a gyermekvédelmi törvényt.

    Alexander Soros és Pressman is LMBTQ-aktivista.

Az ifjabb Sorost Maxwell Osborne fekete divattervező (akit Clintonnak bemutatott) szó szerint is kiegészíti – nyíltan homoszexuális párkapcsolatban élnek. A liberális New York-i körökben ez is a glamúr részét képezi, számtalan felvételen örökítik meg közös pillanataikat.

De a mesterséges csillogásnak és a további befolyásszerzésnek alighanem az is része, hogy Alexander Soros oktatóként fejtheti ki a nézeteit a Bard College-ban. Ezen a New York-i liberális főiskolán anyja, Susan Weber, a Nyílt Társadalom Intézet korábbi ügyvezető igazgatója magas beosztást tölt be.