Teljesen egyedül maradt Ukrajna, már az USA és Németország is kihátrál

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2023. szeptember 23. Joe Biden amerikai elnök (j) fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. szeptember 21-én. Zelenszkij az ENSZ-Közgyűlés 78. ülésszakára érkezett az Egyesült Államokba. MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Julia Nikhinson
Vágólapra másolva!
Németország és az Egyesült Államok abban bízik, sikerül rávennie Ukrajnát, hogy tárgyaljon Oroszországgal – írja német kormányzati forrásokra hivatkozva a Bild.
Vágólapra másolva!

A Mandiner összefoglalója szerint se Joe Biden, se Olaf Scholz nem szólítja fel Ukrajnát nyíltan a béketárgyalásokra, de mindkét ország pont annyi fegyverrel támogatja Kijevet a harcban, ami elég a védekezésre, és Ukrajnát jó tárgyalási pozícióban tartja, de nem elég arra, hogy visszafoglalják az összes területet.

– mondja a forrás, aki szerint

Amennyiben a háborúzó feleknek nem sikerül megegyezniük, hogy Berlin és Washington abban bízik, hogy szilárd frontvonalak alakulnak ki, és befagy a konfliktus. Korábban több hír is felröppent arról, hogy a nyugati támogatók béketárgyalásokra akarják készíteni Ukrajnát. Ezt maga Zelenszkij elnök is tagadta.

– idézi az elnököt a Kyiv Independent.