Váratlan hírek érkeztek az ukrán katonákról, óriási a baj

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán katonák kémleleik az eget a Donyeck régióban
Vágólapra másolva!
Jelentősebb sikerekről egyik fél sem számolhat be az orosz–ukrán háború elmúlt hónapjaiban és az ellenoffenzíva sem hozott áttörést az ukrán katonai tudósító, Csapljenko szerint, aki az ukrán katonák fáradtságáról, kimerültségéről is beszélt - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nem elég az, amit a nyugati országok küldenek Ukrajnának harcieszköz-támogatásként. A tudósító elárulta, hogy most több a harckocsi, mint a felszerelés hozzá és hiányoznak a légvédelmi rendszerek, repülőgépek, helikopterek.

Arra is utalt, egyes NATO-országok belehajszolták az ukránokat az ellenoffenzívába, amihez nem feltétlenül volt adott összes feltétel.

Arról is beszélt, hogy az oroszok legalább 2026-ig háborúzni akarnak az ukránokkal, de ő még azt sem látja, mi fog történni jövőre, vagy 2025-ben. Szerinte a nyugatiak belefáradtak az orosz-ukrán háborúba, és meg kellene értenie a Nyugatnak, hogy ez nem csak Ukrajna háborúja.

"Szerinte Putyin mindent egy lapra tett fel, Ukrajnát mint államot bármi áron meg akarja semmisíteni. Szóba kerül, hogy nyugati partnerek szerint többet kell saját maguknak az ukránoknak is tenni, például a hadiipar területén is" - írta meg a lap.