Megtették az ukránok azt, ami biztos nem marad válasz nélkül - videó

Vágólapra másolva!
18 ember - köztük legalább két gyerek - meghalt és 111-en megsebesültek szombaton az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén az ukrán hadsereg légicsapásaiban - közölték az orosz hatóságok.
Vágólapra másolva!

A támadás egy nappal azután történt, hogy az orosz hadsereg intenzív légi offenzívát indított különböző ukrán városok ellen.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a támadás nem marad büntetlenül, és Moszkva kérni fogja az eset miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását.

A tárca szerint az orosz erőknek sikerült két irányított lövedéket és a rakéták "többségét" elfogniuk, különben sokkal súlyosabb lett volna a veszteség. Több rakéta és repesz azonban Belgorodra hullott.
A Belgorod város elleni ukrán támadásról tájékoztatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt - közölte Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője.

A szintén az ukrán határ mellett fekvő Brjanszki területen Kiszter és Borsevo falvakat lőtték az ukrán erők, itt egy kilencéves gyermek vesztette életét - közölte Alekszandr Bogomaz, a terület állami közigazgatási hivatalának vezetője.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légvédelmi rendszerek tizenhárom ukrán rakétát semmisítettek meg a terület felett.

A tárca szerint harminckét ukrán drónt is semlegesítettek az ukrán határtól északra fekvő Brjanszk, Kurszk és Orjol, valamint Moszkva térségében.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.