Itt a rémisztő felhívás: új háborúkat akarnak a britek, fegyverkezni kezdtek

SAS brit különleges erők katonai kiképzéses és James bond 
 British,Special,Forces,Soldier,With,Weapon,Take,Part,In,Military british,uk,english,military,army,unit,ops,person,forces,servicem
British special forces soldier with weapon take part in military maneuver. war, army, technology and people concept.
Vágólapra másolva!
A Nyugat már nem a hidegháború utáni időszakban van, hanem egy új, "háború előtti" korszakban, amelyben már csak korlátozott idő áll rendelkezésre a jövőbeli konfliktusokra való felkészülésre és azok elrettentésére - figyelmeztet a brit kormány a „sokkal zaklatottabb világról" szóló felhívásában.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság a NATO-szövetségeseknek szóló felhívásában azt állította, hogy fel kell készülni egy többfrontos háborúra a közeljövőben - írta meg a Breitbart.

Grant Shapps brit védelmi miniszter hétfőn elmondott beszédében kijelentette, hogy a Nyugat "sokkal nyugtalanabb világgal" néz szembe, és már nem tekintheti magát háború utáni állapotnak, ezért jelentős új beruházásokra van szükség a katonai kiadások terén.

Így fogalmazott:

Hozzátette, hogy szerinte öt éven belül több hadszíntérrel is szembe kell nézni, köztük Oroszországgal, Kínával, Iránnal és Észak-Koreával.

Shapps példaként felidézte az Egyesült Királyság Ukrajnának nyújtott támogatását, a hidegháború vége óta a legnagyobb NATO-csapat telepítését, az új brit-japán-olasz koalíció közös vadászrepülőgép kifejlesztését, valamint az Ausztrália-Britannia-USA tengeralattjáró-koalíció létrehozását. Elmondta, hogy a kormány törekszik a GDP 2,5 százalékát a védelmi kiadásokra fordítani.

Rövid távon a miniszter szerint

a Nyugat "nem hagyhatja" cserben Ukrajnát, mivel ezzel Putyin invázióját győzelemmel jutalmazná, és azzal világszerte a gyengeség jelét mutatná.

Ezalatt pedig Peking árgus szemekkel figyeli, hogy vajon a Nyugat elveszíti-e a türelmét és kihátrál-e Zelenszkij támogatása mögül.

Shapp figyelmeztetése az elmúlt időszakban nem az első olyan alkalom, hogy egy esetleges közelgő világháborúra figyelmeztetnek fontos pozícióban lévő politikusok. Kaja Kallas, Észtország miniszterelnöke hétfőn azt állította, hogy

a NATO-nak "három, öt éve" van arra, hogy felkészüljön egy, magát a NATO-t érő orosz támadásra.

Svédország a múlt héten pedig arra figyelmeztette állampolgárait, hogy készüljenek fel a háborúra. A Bild német lap pedig beszámolt egy olyan kiszivárgott háborús tervről, mely 2025 nyarára egy Európa elleni orosz inváziót helyezett kilátásba. Lengyelországban Katarzyna Pisarska professzor a Varsói Biztonsági Fórumon szintén arra figyelmeztetett, hogy vége a jóléti államnak, és Európa a háború korszakába lépett.