A volt NATO-főparancsnok ismét vallott: Soros György áll a magyarországi baloldalhoz juttatott milliárdok mögött

Korányi Dávid és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok nem tűrne el olyan jellegű külföldi beavatkozást a belügyeibe, mint amilyenekkel Soros György hazánk és egy sor további állam belpolitikai folyamatait igyekezett befolyásolni. Erről Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy kuratóriumi tagja maga beszélt azon a videón, amelyet az X-en található MagaBabe nevű profilról osztottak meg a minap.
Vágólapra másolva!

A Mandiner szemléje szerint ugyan a Soros-hálózat jellemzően a demokratikus értékek védelme nevében alkalmazza a befolyásgyakorlás különböző eszközeit a világ számos országában, valójában politikai és üzleti érdekek állnak ezen akcióik hátterében. Ezt támasztja alá az X-en a napokban megosztott videó is, amelyen Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy az Egyesült Államok nem tűrne el a tőzsdespekulánséhoz hasonlítható beavatkozásokat.

Ő finanszírozott ilyen törekvéseket Boszniában és Magyarországon is. Ezért utálja őt Orbán Viktor. De nézzük, kicsoda is Soros György. Ő egy amerikai, aki történetesen Magyarországon nőtt fel. Miért is irányítaná a politikát Magyarországon? Mi sem akarnánk ezt

– fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

A magyar választást is befolyásolhatták

Mint korábban megírtuk, a felvétel további részein Clark elmondja,

hogy az amerikaiak néhány évtizede még a görögországi és olaszországi választásokat is befolyásolták.

Az ugyancsak a MagaBabe nevű profilon, néhány hete közölt felvételeken az A4D vezetői elismerték, hogy Soros György áll a magyarországi ellenzékhez juttatott nagyjából 3 milliárd forintnyi, mikroadományoknak feltüntetett pénz mögött.

A felvételek egyikén Korányi Dávid, a szervezet ügyvezetője – Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Karácsony Gergely főpolgármester egykori tanácsadója – arról is beszámolt, hogy az amerikai üzletember szerepét azért titkolták, mert attól tartottak, ha a legfőbb donor kiléte nyilvánosságra kerül, a közvélemény esetleg ellenük fordul, mert a választópolgárok nem hiszik majd el, hogy a demokráciaféltés motiválja akcióikat. 

A korábbi videókból szintén kiderült, hogy az A4D prominensei az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek a befolyásgyakorlási műveleteik során. Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke például azt fejtegette az egyik felvételen, hogy 

Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez.

Az Action for Democracy és az együttműködő partnereink egy valóságos kampánygépezetet is működtettek a kipécézett nemzeti vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására. Ebből a célból például a Yahoo Newson publikáltak véleménycikkeket. A fehér házi tudósítóként is működő Alexander Nazaryan például egy csúsztatásoktól hemzsegő írásban támadta a magyar kormányfőt. 

Soros
Origo TikTok
A Soros-birodalom parancsait követi a dollárbaloldal. Fotó: Origo

4 milliárd gurult a baloldalhoz

Mint az ma már közismert: a tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés feltárta, hogy az Action for Democracyn, illetve egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálójához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK