Bányaomlás Ausztráliában, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült, miután beomlott egy aranybánya Ausztráliában. A párosra 500 méterrel a föld alatt zuhant egy szikla a Melbourne melletti Ballaratban, helyi idő szerint szerda délután.
Vágólapra másolva!

Beomlott egy aranybánya Ausztráliában, a Melbourne melletti Ballaratban helyi idő szerint szerda délután, egy ember meghalt, társa pedig súlyosan megsérült - számolt be róla a BBC

A párosra 500 méterrel a föld alatt zuhant rá egy szikla. A sérült férfit a szerencsétlenség után csaknem négy órával később mentették ki, másik 29 bányásznak nemsokkal messzebb nem esett baja.

 A 37 éves férfi holttestét a bánya bejáratától mintegy 3 kilométerre találták meg csütörtökön kora reggel. A 21 éves sérült kollégáját a mentősök ellátták szerda este, azóta is kórházban van - közölték a hatóságok.

A bánya tulajdonosa, a Victory Minerals közleményében sajnálatát fejezte ki. Az ausztrál bányaipari szakszervezet közölte, hogy a munkások kézi kitermelést végeztek, ezt a technikát - amely magában foglalja a kézi fúró használatát is - biztonsági okok miatt néhány bányában már leállították.

Ez a haláleset elkerülhető lett volna

- mondta Ronnie Hayden ABC-nek.

Néhány hete illegálisan működtetett aranybánya beomlása okozta több ember halálát Venezuelában, és Tanzániában is beomlott egy bánya, ott huszonkét ember halt meg.