Egy férfi megkéselte a volt feleségét a Fertő-tónál

Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi késsel támadt rá a volt feleségére, majd hagyott egy búcsúlevelet és a vérbe fagyott nőt magára hagyva elmenekült. Az osztrák rendőrök napokig tartó hajsza után kapták el.
Vágólapra másolva!

A brutális vérengzés a burgenlandi Breitenbrunnban történt csütörtökön késő délután. Egy 41 éves magyar férfi ugyanis aznap este hat óra körül felkereste 33 éves exfeleségét, majd egy késsel az asszonyra támadt - írja a Metropol.

A magyar férfi ezután fogta magát, és elmenekült, maga mögött hagyva a súlyosan sérült nőt. A szomszédok meghallották, hogy baj van, értesítették a rendőröket és a mentőket is. Az Oe24 azt írta, hogy 

az asszony már élet és halál között volt, így a házhoz mentőhelikopter érkezett, ami azonnal kórházba szállította a nőt, akin végül életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Közben az osztrák zsaruk nyomozni kezdtek az ügyben, és hamarosan hajtóvadászatot indítottak az ámokfutó magyar exférj után is, akiről kiderült: tettét vélhetően előre eltervezte, ugyanis a késelés előtt búcsúlevelet is hagyott. A rendőrök ezért arra gyanakodtak, hogy a férfi először volt feleségével, majd – tervei szerint – magával is végezni akart. 

Nem kizárt, hogy menekülésekor azt hitte: végzett feleségével, és mit sem tudott a szemfüles és aggódó szomszédok gyors közbeavatkozásáról és az a mentősök életmentő ellátásáról.

Pénteken már külön akciócsoport, kutyás kereső csapatok és drónok is keresték a férfit. Az osztrák hatóságok azt sem zárták ki, hogy Magyarországra menekült. 

Rejtőzködése mégsem tartott sokáig: pénteken este ugyanis végül a lakásán fogták el, majd azon nyomban le is tartóztatták.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért is támadta meg volt feleségét, aki kórházban van, mert az állapota még mindig súlyos.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!