Eltűnt utasszállító rejtélye: Malajzia kész újraindítani a nyomozást, ha új bizonyíték kerül elő

Vágólapra másolva!
Malajzia kész újraindítani a világ egyik legnagyobb repülési rejtélyének, a Malaysia Airlines MH370-es járatának 2014-es eltűnése ügyében indított vizsgálatot, ha meggyőző új bizonyíték merül fel - közölte Anwar Ibrahim miniszterelnök hétfőn.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2017 -ben a vietnami Tho Chu sziget közelében a tengerbe zuhant a malajziai légitársaság Boeing 777-es gépe. A keresőcsapatok 250 ezer négyzetkilométert átvizsgáltak, de sehol se találták az eltűnt repülőgépet. Az ügy miatt lemondott a légügyi hatóság vezetője és végül két év keresés után feladták a kutatást.

Malajzia két másik országgal, Ausztráliával és Kínával együtt 2017 januárjában vetett véget a két évig tartó, 130 millió dolláros, eredménytelen víz alatti kutatásnak a Boeing 777-es típusú személyszállító után. 

A repülőgép, amelynek fedélzetén 239-en tartózkodtak, 2014. március 8-án tűnt el a malajziai fővárosból, Kuala Lumpurból útban Peking felé. A malajziai kormányfő a kérdésről beszélt az ausztrál és a délkelet-ázsiai nemzeteket tömörítő ASEAN-csoport csúcstalálkozójának helyszínén Melbourne-ben tartott sajtótájékoztatóján. Kijelentette: 

Azt az álláspontot képviseltük, ha van egy meggyőző bizonyíték arra, hogy újra meg kell nyitni a vizsgálatot, akkor természetesen szívesen megnyitjuk újra. Bármit is kell tenni, azt meg kell cselekedni.