NATO-csapatok már Ukrajnában harcolnak zsoldosoknak álcázva?

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Ukrán katonák foglalnak el lőpozíciót a donyecki régióban
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az orosz média szerint egy FT-forrás a NATO- vagy európai csapatok lehetséges Ukrajnába küldésével kapcsolatos megbeszélések hátterében azt mondta, hogy nyugati katonai személyzet már jelen van az országban. Az orosz fegyveres erők vezérkarának hadműveleti vezetője, Szergej Rudszkoj vezérezredes is kijelentette, hogy a NATO-csapatok már Ukrajnában tartózkodnak, és zsoldosoknak álcázva vesznek részt a harcokban.
Vágólapra másolva!

Mindenki tudja, hogy nyugati különleges erők vannak Ukrajnában – csak még nem ismerték el hivatalosan

– mondta a Financial Timesnak (FT) egy meg nem nevezett magas rangú európai védelmi tisztviselő az egyik orosz portál szerint. A hírportál a nyugati katonák Ukrajnába küldésének kérdéséről folyó vita közben szerezte az értesülést. Az ülést összehívó Emmanuel Macron francia elnök a találkozó után kijelentette , hogy „nincs konszenzus a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldésében”, „de a jövőben semmi sem zárható ki”. A politikus számos európai kollégája ellenezte nyugati katonák Ukrajnába küldését, írja  RBC.

Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár elkerülhetetlennek nevezte a NATO-val való konfliktust, ha a szövetség országainak katonái megjelennek Ukrajnában. Maga az a tény, hogy megvitatják bizonyos kontingensek Ukrajnába küldésének lehetőségét a blokk országaiból, újdonság, de érdemes megfontolni, hogy a kérdésben nincs konszenzus – hangsúlyozta Peszkov.