Putyin üzent Németországnak, miután kiderült, hogy támadást terveztek Oroszország ellen

LAVROV, Szergej
Fotó: Halil Hamra
Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Antalyai Diplomáciai Fórum eredményeiről tartott sajtótájékoztatón „ordító leleplezésnek” nevezte a krími híd esetleges Taurus rakétákkal történő megtámadásának terveiről készült német katonai beszélgetés felvételét.
Vágólapra másolva!

Az Origo korábbi cikkben már beszámolt arról, hogy az oroszok birtokába került egy hangfelvétel, amelyen magas rangú német tisztek a krími híd, vagyis gyakorlatilag Oroszország elleni csapásokról tárgyalnak. A hangfelvétel 40 perces, amelyen a német tisztek megemlítik az amerikai és a brit hadsereget is.

Nemrég tanúi lehettünk a tényeknek, amelyek napvilágra kerültek Olaf Scholz német kancellár ravasz tervéről, amelyek a hanganyag közzététele után váltak nyilvánossá. Ez egy ordító önleleplezés

– mondta Putyin külügyminisztere, Lavrov a felvételt kommentálva, nyilvánvalóan az orosz elnök üzenetét tolmácsolva.

LAVROV, Szergej
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Fotó: Halil Hamra / Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved./Antalya, 2024. március 1.

Jelentőségét tekintve ez a katonai nyilvánosságra hozatal összehasonlítható az európai vezetők korábbi kinyilatkoztatásával, miszerint senki sem fogja végrehajtani a minszki megállapodásokat 

– tette hozzá Lavrov. 

Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője elmondta,  hogy a hangfelvétel nem sokkal azután került a birtokukba, hogy Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy a NATO nem vesz részt az ukrán konfliktusban. A beszélgetés résztvevői azon tanakodtak, hogyan csapjanak le úgy, hogy a gyanú elterelődjön Németországról.

Németországban vizsgálatot indítottak a katonai beszélgetések kiszivárogtatása miatt.

Olaf Scholz német kancellár többször is hangsúlyozta, hogy ellenzi a Taurus rakéták Ukrajnába küldésének tervét, mivel a lépés Németországot belerángathatja a konfliktusba - írta a TASS.