Rémisztő fordulat: Németország hazudott, mégis belépne a háborúba?

A krími híd.
A krími híd.
Fotó: Ria/Novosti
Vágólapra másolva!
A Rosszija médiacsoport főszerkesztője, Margarita Simonyan a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy birtokába került egy hangfelvétel, amelyen magas rangú német tisztek a krími híd elleni csapásokról tárgyalnak. A hangfelvétel 40 perces, amelyen a német tisztek megemlítik az amerikai és a brit hadsereget is.
Vágólapra másolva!

A hangfelvétel nem sokkal azután került a birtokukba, hogy Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy a NATO nem vesz részt az ukrán konfliktusban. 

A beszélgetés résztvevői azon tanakodtak, hogyan csapjanak le úgy, hogy a gyanú elterelődjön Németországról.

A hangfelvételen a Bundeswehr magas rangú tisztjei vitatkoznak arról, hogyan fogják bombázni a krími hidat. 

A hangfelvétel 40 perces, amelyen német tisztek megemlítik az amerikai és a brit hadsereget is. 

Simonyan hangsúlyozta, hogy a helyzettel kapcsolatban hivatalos megkereséssel fordul a moszkvai német nagykövethez, a német külügyminiszterhez és személyesen Olaf Scholz kancellárhoz.

Hogyan kellene ezt másképp értelmezni? Itt az ideje, hogy Oroszország aktívan emlékeztesse Németországot arra, hogyan végződtek legutóbb Németország számára az orosz hidak robbanásai 

– fejezte be Simonyan.

Háború Ukrajnában.
Fotó: Genya SAVILOV / AFP

Múlt hétfőn Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy az EU-tagországok megállapodtak a következő, kilencedik koalíció létrehozásáról, 

amely Ukrajnát közepes és nagy hatótávolságú rakétákkal látja el. Nem sokkal ezután Scholz közölte, hogy Berlin nem fog nagy hatótávolságú Taurus cirkálórakétákat szállítani Kijevnek - írta a RIA.