Vörös pandát próbáltak kicsempészni Thaiföldről, a repülőtéren elfogták őket

Vágólapra másolva!
A thaiföldi vámtisztviselők letartóztattak hat indiai állampolgárt, akik megpróbáltak kicsempészni a királyságból egy vörös pandát és 86 másik állatot, köztük kígyókat, papagájokat és gyíkokat - közölték szerdán a thaiföldi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az állatokat a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren fedezték fel a gyanúsítottak feladott poggyászában, amikor Mumbaiba akartak repülni.

Thaiföld a csempészek egyik fő tranzitközpontja, akik gyakran Kínában és Vietnamban adják el az állatokat, bár az utóbbi években az Indiába irányuló csempészet is fellendült.

Az állatok között 29 fekete torokgyík, 21 kígyó, 15 madár, köztük papagájok is voltak - összesen 87 állat. Az állatokat a poggyászokban rejtették el.

A hivatal által közzétett fotókon a vörös panda - egy veszélyeztetett faj - egy fonott kosárból kukucskált ki, egy papagájt pedig egy műanyag edénybe zártak amelynek fedelére szellőzőnyílásokat fúrtak.

Több műanyag dobozba gyíkokat rejtettek, míg a kígyókat vászonzsákokba tekerve találták meg.

A gyanúsítottakra legalább 10 év börtönbüntetés vár illetve a behozatali vámok összegének négyszeresét kell megfizetniük - írta a The Sun.

Hiába a szigorú büntetés, még mindig sokan próbálkoznak

Januárban egy brazil nőt tartóztattak le a kolumbiai Bogota repülőterén, mert 130 darab nyílméregbékát próbált kicsempészni az országból.

A múlt hónapban egy New York-i férfi a nadrágjába rejtve csempészett pitonokat. A férfit három burmai pitonnal a nadrágjában kapták el az amerikai-kanadai határon.