Macron titkos tárgyalásokat folytat a világháborúról

Vágólapra másolva!
Emmanuel Macron francia elnök nemrég megpróbálta meggyőzni az Egyesült Államokat és Németországot arról, hogy bátran lépjék át a vörös vonalakat, tehát gyakorlatilag robbantsák ki a harmadik világháborút.
Vágólapra másolva!

Amerikai lapértesülések szerint Macron bizalmas telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral. 

Ennek során megpróbálta meggyőzni őket, hogy lépjék át a vörös vonalakat és ne vegyék tovább figyelembe Moszkva kéréseit. 

Macron abban bízik, hogy a Nyugat képes lesz egységesen fellépni Oroszországgal szemben, így kemény üzenetet tudnak küldeni Vlagyimir Putyin elnöknek. Kérését viszont mindkét fél elutasította, hiszen ezek szembemennek Németország és az Egyesült Államok a háború kezdete óta folytatott politikájával, miszerint nem tesznek semmi olyat, amely eszkalációhoz vezetne. 

Scholz állítólag attól is tart, hogy Macron terve a NATO megosztottságához vezetne, valamint ahhoz, hogy ezáltal a szövetség is belesodródna a háborúba. 

Mint ismert, Macron már hetek óta próbálja meggyőzni a nyugati országok vezetőit, hogy küldjenek NATO-csapatokat Ukrajnába. Eddig szerencsére még nem járt sikerrel, hiszen egy ilyen terv a harmadik világháború kirobbanását okozná. A francia elnök viszont nem adja fel, minden egyes nap próbálja elfogadtatni őrült tervét.