Macron újabb őrült ötlete miatt egyre közelebb a világháború

Macron újabb őrült ötlete miatt egyre közelebb a világháború.
Macron újabb őrült ötlete miatt egyre közelebb a világháború.
Fotó: Photo by Zelenskyy's Social Media / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminiszter Párizsban találkozik Emmanuel Macron francia elnökkel. A politikusok az orosz–ukrán háborúról és az izraeli helyzetről is egyeztetnek. Macron korábban azt sem zárta ki, hogy nyugati csapatok induljanak Ukrajnába harcolni.
Vágólapra másolva!

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik kedden Párizsban. A megbeszélések témái között szerepel Ukrajna támogatása, az Oroszországgal vívott háború és az Izrael–Hamász konfliktus is – számolt be róla a sajtó. A Magyar Nemzet összefoglalója szerint 

Ukrajna komoly bajban van, súlyos ember- és fegyverhiánnyal küzd, miközben folyamatos orosz támadásokkal kell szembenéznie. 

Macron és Blinken azért is találkoznak, hogy a növekvő globális kihívásokról beszéljenek – tájékoztatta a francia elnökség az AFP-t. 

Az amerikai külügyminiszter Stéphane Séjourné francia külügyi tárcavezetővel is tárgyal. Séjourné környezetének egyik tagja szerint mindkét fél azt szeretné, hogy még intenzívebb legyen Ukrajna támogatása.

A francia miniszter egyébként hétfőn Kínában sürgette Pekinget, hogy gyakoroljon nyomást Moszkvára az ukrajnai konfliktus miatt. 

Mint arról az Origo is beszámolt, a párizsi vezetők háborús lázban égnek. Emmanuel Macron odáig ment, hogy azt sem zárta ki, hogy NATO-katonák menjenek Ukrajnába harcolni. Ez pedig szakértők szerint gyakorlatilag egyet jelentene a harmadik világháború kitörésével. A francia külügyminisztérium közölte, hogy Séjourné és Blinken a júliusi washingtoni NATO-csúcs előkészületeiről, valamint a közel-keleti, ukrajnai és szudáni „válságokról” fognak tárgyalni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK