Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Muszlimok támadtak keresztényekre Pakisztánban, több tucat embert őrizetbe vettek

Vágólapra másolva!
Pakisztánban őrizetbe vettek legkevesebb 33 embert, mert a Korán feltételezett megszentségtelenítése miatt feldühödött muszlimok egy csoportja rátámadt egy keresztény férfira és fiára, valamint felgyújtotta a házukat - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az incidens szombaton történt a keleti Pandzsáb tartomány Szárgoda városában. Helyiek egy csoportja azt állította, hogy az iszlám szent könyvének néhány megégett lapját megtalálta a keresztények háza előtt. 

A rendőrség beszámolója szerint ezután megverték a keresztény férfit és fiát, majd felgyújtották a házukat.

A két sebesültet kórházba szállították, állapotuk stabil. Több gyanúsítottat még köröznek - közölte Aszad Idzsáz Malhi, a város egyik rendőrségi tisztségviselője. 

A tartományi rendőrség közleményében azt írta, hogy megerősítették a pandzsábi templomok védelmét.

Pakisztánban az istenkáromlás miatt halálbüntetés is kiszabható, és bár e vád miatt még nem végeztek ki senkit, az országban nem ritkák a halálos kimenetű lincselések blaszfémia gyanúja esetében. 

Jogvédő szervezetek szerint az istenkáromlás vádját gyakran vallási kisebbségek megfélemlítésére és személyes leszámolásra is felhasználják.

Tavaly szeptemberben letartóztattak egy férfit, mert cipővel csapkodta a Bibliát Pakisztánban. Pakisztánban gyakran vesznek őrizetbe embereket az iszlám vagy Mohamed próféta megsértése miatt, de a jogszabályt a legritkább esetben alkalmazzák egy másik vallás elleni inzultusra hivatkozva.

Pakisztánban nőtt az iszlamista terroristatámadások azóta, hogy 2022 novemberében a pakisztáni tálibok felmondták a kormánnyal május végén kötött tűzszünetet. Februárban fegyveresek támadtak meg egy rendőrőrst Pakisztán északnyugati részén lévő Hajbar-Pahtúnhva tartományban, legkevesebb 10 rendőr meghalt, hatan megsebesültek.

Tavaly márciusban kilenc rendőr halt meg Pakisztánban, és további 16 pedig megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő motorral nekihajtott támadt az őket szállító teherautónak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről