Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Szentté avathatnak egy tizenöt évesen meghalt influenszert

Vágólapra másolva!
A pápa szentté avatná a brit influencert, aki mindössze 15 éves volt amikor meghalt. Egy édesanya a fiú sírjánál imádkozott a lányáért és csoda történt.
Vágólapra másolva!

A 15 éves Carlo Acutis 2006-ban, leukémiában halt meg. Ferenc pápa közbenjárására Carlo lehet majd az első influencer, akit valaha szentté avatnak. A katolikus egyház elismerte a fiú élethosszig tartó erőfeszítéseit, hogy felhívja a figyelmet Isten tanításaira. 

Carlo Londonban született, de élete nagy részét Olaszországban töltötte, ahol egy honlapot hozott létre, hogy dokumentálja a világban történt csodákat.

FRANCE - RELIGION - CATHOLIC - YOUTH - GEEK - CARLO ACUTIS - RELIC
Carlo Acutis, brit influenszer (1991-2006)

Carlo híres volt a vallási közösségében inspiráló szavairól, amelyekkel arra buzdította a hívőket, hogy mindig Jézus és Isten felé tekintsenek, miközben állítólag soha életében nem hagyott ki egyetlen napi misét sem. A 15 éves fiút 2020-ban már boldoggá avatták - ami a szentté avatást megelőző szertartás része. Ferenc pápa tegnap találkozott Marcello Semeraro bíborossal - a Vatikán szentté avatásért felelős vezetőjével - és egy megmagyarázhatatlan csodáról értekeztek az egyházi vezetők, amit a szentatya Carlosnak tulajdonít.

A Vatikán szerint ez a csoda egy Costa Rica-i nőhöz kapcsolódik, aki az olaszországi Assisiben imádkozott Carlo sírjánál, miután lánya balesetet szenvedett 2022. július 2-án. Valeria súlyos fejsérülést szerzett, miután leesett a biciklijéről Firenzében és a balesett miatt nagy kockázatú koponyaműtétre lett volna szüksége, hogy enyhítsék a koponyaűri nyomást. Az orvosok és az édesanya azonban attól tartottak, hogy a lány nem fogja túlélni az operációt. Liliana imádkozni kezdett Carlo-hoz a fiú sírjánál és a Vatikáni Hírek közleménye szerint: 

Még aznap értesítette a kórház Lilianát, hogy Valeria önállóan lélegezni kezdett. Másnap elkezdett mozogni és részben visszanyerte a beszédét is.

FRANCE - RELIGION - CATHOLIC - YOUTH - GEEK - CARLO ACUTIS - RELIC
Carlo Acutis

Valeria állapota ezután gyorsan javult a hírek szerint, majd augusztus 11-én rehabilitációs terápiába kezdett. A római katolikus egyház úgy tartja, hogy csodákat csak Isten képes véghezvinni, de a szentek a mennyben közbenjárhatnak, ha imádkozunk hozzájuk. Valeria megmagyarázhatatlan gyógyulását Carlo-nak tulajdonítják, ami miatt szentté avathatják a fiút. Az azonban még nem világos, hogy mikor kerülhet sor a hivatalos eljárásra - írja a Mirror.

A Vatikán új szabályokat vezet be a csodák hitelesítésére. Több száz katolikus gyűlt össze, hogy saját szemével lássa Szűz Mária megjelenését 2017-ben Mexikóban is. Ficoért imádkozik Ferenc pápa is. Májusban Ferenc pápa kihirdette a szentévi bullát. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről