Oroszország a valaha volt legsúlyosabb rakétatámadási hullámot indította Ukrajna ellen

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, Donyeck, Avdijivka
Orosz katonák légvédelmi gépágyúval tüzelnek.
Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 867. napjáról.

 

05:59
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háború tegnapi történéseiről itt nézheti meg. 

06:03
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán-magyar határszakaszon 6624 fő lépett be tegnap

Tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6624 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5105 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - tájékoztatta az MTI-t az Országos Rendőrfőkapitányság. A beléptetettek közül a rendőrség 29 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

06:32
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Megsemmisült az ukrán biztonsági erők kijevi főhadiszállása

Az ukrán biztonsági erők főhadiszállása is megsemmisült az oroszok hétfői légitámadása során. A főhadiszállás a kijevi Okhmatdet gyermekkórház közelében volt. 

08:01
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Krivij Rihet támadta

A Krivij Rih elleni orosz támadásban 10-en meghaltak, 47-en megsebesültek – jelentette Olekszandr Vilkul, a város katonai közigazgatásának vezetője.

08:52
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Németország új katonai segélycsomagot jelent be

Németország új katonai segélycsomagot jelent be, beleértve a Patriot légvédelmi rendszert is. A csomag lőszereket tartalmaz a Leopard 1 harckocsikhoz, 9000 lőszert a Gepard légvédelmi fegyverekhez, valamint több mint 100 000 155 és 40 mm-es lőszert.

09:45
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország felfejleszti fegyvereit

Oroszország fejleszti ballisztikus, és cirkáló rakétáit, hogy nehezítse azok elfogását. A cirkáló rakéták rendkívül alacsony magasságban repültek a legutóbbi támadások során – mondta el Jurij Ihnat, a légierő korábbi szóvivője.

10:54
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadások Ukrajna-szerte, gyermekkórházat ért súlyos csapás

A kijevi lakosok számára a hétfő reggel hangos robbanásokkal kezdődött az egész városban. Közel 200 polgári áldozatról számoltak be a Kijev és Ukrajna más városai elleni tömeges orosz támadások után. A támadás során az okhmatdyti kórházat, Ukrajna legnagyobb gyermekorvosi központját, sújtotta a legnagyobb támadás.

Egy Orosz rakéta „beprogramozott útvonalon” csapódott be a kijevi gyermekkórházba. Pontosan azt a célpontot találta el, amelyre programozták" - mondta egy rendészeti forrás a Kyiv Independentnek.
 

11:08
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak és megsebesültek Pokrovszkban

Mintegy 3 ember meghalt, 3 pedig megsebesült a Donyeck megyei Pokrovszk elleni orosz csapásban – mondta el a helyi kormányzó. A Pokrovszk elleni támadást Ukrajna-szerte, többek között Kijevben, Dnyiproban, Krivij Rihben és más városokban végrehajtott széleskörű orosz támadások közepette követték el.

12:03
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok támadtak orosz ipari létesítményeket

Drónok támadtak július 9-én éjjel egy energiaalállomást az orosz Rosztov megyében, valamint egy alállomást és olajraktárat Volgográd megyében – állítják az orosz hatóságok.

12:50
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Vasúti szabotázs Mariupolnál

Az Atesh partizáncsoport szabotálta a vasúti összeköttetést az oroszországi Rosztov-on-Don és a megszállt ukrán város, Mariupol között – állította a csoport július 9-én.

13:45
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Menedéket hoztak létre a metróállomásokon

32 000 embert helyeztek el a kijevi metróállomásokon az óriási orosz rakétatámadás következtében – írja a Kyiv Independent.
 

14:19
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Európát újabb fenyegetés éri

A NATO vezetőit figyelmeztetik, hogy Észak-Korea komoly fenyegetést jelent Európára az Oroszországgal való katonai kapcsolatai miatt. A két ország vezetői holnap Washingtonban találkoznak.

Yoon Suk Yeol dél-koreai elnök arra figyelmeztet, hogy Moszkvának választania kell a két Korea közül. Szöul a Moszkva és Phenjan közötti új katonai egyezmény alakulása alapján dönt majd Ukrajna fegyvertámogatásáról – mondta.

"Az Oroszország és Észak-Korea közötti katonai együttműködés határozott fenyegetést és komoly kihívást jelent a Koreai-félsziget és Európa békéjére és biztonságára nézve" - ​​mondta Yoon. „Észak-Korea egyértelműen fenyegetést jelent a nemzetközi társadalom számára. Remélem, hogy Oroszország ésszerűen eldönti, melyik oldal - a dél vagy az észak - a fontosabb és szükségesebb saját érdekei szempontjából" - zárta véleményét.

15:02
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Kínai-fehérorosz hadgyakorlat

Kína és Fehéroroszország közös hadgyakorlatba kezdett alig néhány kilométerre a lengyel határtól.

A Falcon Assault fedőnevű manőverek július 19-ig tartanak, és a Brest város közelében lévő gyakorlópályán zajlanak – közölte a fehérorosz védelmi minisztérium.

A gyakorlatokra a NATO washingtoni csúcstalálkozójának előestéjén kerül sor, ahol a NATO 32 tagállama – köztük Lengyelország – találkozik, hogy megvitassák Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatását.

15:52
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg elfoglalta Jasznobrodovkát Donyeckben

Az orosz csapatok átvették az ellenőrzést Jasznobrodovka falu felett Donyeckben – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

16:43
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna több tucat drónnal támadott orosz régiókat

Ukrajna több dróntámadást intézett több orosz régió ellen az éjszaka folyamán helyi tisztségviselők szerint.

Oroszország azt állítja, hogy légvédelmi rendszerei 38 drónt semmisítettek meg, köztük 21-et Rosztov déli régiója felett és hetet Kurszk felett.

A legsúlyosabb támadás az Ukrajnával is határos Belgorod régióban történt, ahol egy ember meghalt, ketten megsérültek, és több ház megrongálódott - közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó.

A Baza Telegram csatorna szerint a Volgográd déli régiójában található Kalach-on-the-Don városában is robbanások hallatszottak.

A tűzoltók még mindig küzdenek a lángokkal egy volgográdi olajraktárban – mondta Andrej Bocsarov regionális kormányzó.

17:41
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Kurszkot támadta, kigyulladt egy elektromos alállomás

Az oroszországi Kurszk régióban egy élelmiszeripari üzem elektromos alállomása gyulladt ki az Ukrán Fegyveres Erők drónjának támadása után - jelentette Alekszej Szmirnov, az orosz határvidék megbízott kormányzója a Telegram csatornáján.

A megtámadott vállalkozás Szudzsában található. Az ügyvezető régióvezető szerint áldozatok nem voltak. „Jelenleg oltják a tüzet” – tette hozzá Szmirnov.

Ugyanezen a napon az ukrán fegyveres erők két benzinkutat is megtámadtak Szudzsában – írja a Lenta.

18:33
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

HIMARS sorozatvetőkre mért csapásról számolt be az orosz védelmi minisztérium

A Krím félsziget támadására előkészített amerikai HIMARS sorozatvetőkre és az ukrán hadsereg egy parancsnoki értekezletének helyszínére mért nagy pontosságú fegyverekkel csoportos csapást az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a csapás céljai megvalósultak, négy HIMARS-kilövőállás megsemmisült, mintegy 35 főnyi külföldi kezelőszemélyzettel együtt.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az orosz fegyveres erők elfoglalták a donyecki régióban található Jasznobrodivka települést, és a hatból négy frontszakaszon előrenyomultak Ukrajnában az elmúlt nap folyamán, 19 rohamot és ellenrohamot visszaverve. Az orosz összesítés értelmében az ukrán hadseregnek több mint 2150 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán.

19:45
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Felajánlotta a rendezéshez való hozzájárulását Moszkvában az indiai kormányfő

India kész bármilyen segítséget megadni az ukrajnai béke megteremtéséhez - jelentette ki Narendra Modi indiai kormányfő, amikor kedden a Kremlben fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"Az ön barátjaként mindig azt mondtam önnek, hogy a következő nemzedékek fényes jövője érdekében kötelező a béke, ezért úgy gondoljuk, hogy a háború nem megoldás. A bombák, rakéták és lőfegyverek nem hozhatnak békét, ezért a hangsúlyt a párbeszédre helyezzük, és a párbeszédre szükség van" - mondta Modi.

Az indiai miniszterelnök, utalva előző napi, Putyinnal Novo-Ogarjovóban tartott informális találkozójára, azt mondta: ott megállapodtak abban, hogy "a lehető leghamarabb békét teremtenek". Modi szerint "mindenki, aki hisz az emberiségben, fájdalmat érez, amikor emberek halnak meg, különösen, amikor ártatlan gyermekek halnak meg".
    

Az orosz elnök válaszul megköszönte az indiai miniszterelnöknek, hogy figyelmet fordít az égető problémákra, köztük az ukrajnai válság békés megoldására tett kísérletre.

20:37
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Tengeri aknákat szerez be közösen kilenc balti-tengeri NATO-tagállam elrettentés céljából

A Balti-tenger térségére vonatkozó, tengeri aknákkal kapcsolatos együttműködésben állapodott meg kilenc NATO-tagállam - Németország, Dánia, Finnország, Norvégia, Lengyelország, Svédország, Észtország, Lettország és Litvánia - kedden Washingtonban az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozója előtt.

A résztvevők szándéknyilatkozatot írtak alá "az elrettentő fegyverként" szolgáló tengeri aknák közös beszerzéséről, illetve kölcsönös karbantartásáról.

"Nagyon hatékony módját jelentik egy agresszor elrettentésének, illetve rendkívül jelentős képességet képviselnek egy esetleges orosz agresszió tekintetében" - hangsúlyozta Boris Pistorius német védelmi miniszter az érintett államok találkozóján arra utalva, hogy a Balti-tenger térsége lehetséges gócpontja lehet egy konfliktusnak Oroszországgal. "A beszerzés elrettentés" - húzta alá a tárcavezető.

21:34
július 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszországban elrendelték Alekszej Navalnij özvegyének letartóztatását

A moszkvai Baszmannij kerületi bíróság kedden elrendelte Julija Navalnaja, a börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus külföldi száműzetésben élő özvegyének letartóztatását, azzal az indoklással, hogy a nő szélsőséges szervezet tagja.

"Julija Boriszovna (leánykori neve) elrejtőzött az előzetes vizsgálatot folytató szervek elől, amiért körözést adtak ki ellene" - közölte a vádlott távollétében a törvényszék, amelynek döntése értelmében két hónapra őrizetbe fogják venni Julija Navalnaját kiadatása vagy az Oroszországi Föderáció területén történő letartóztatása esetén.

 

06:43
július 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről