A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője az új brit miniszterelnök

Sir Keir Starmer,
Keir Starmer, az eddigi legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője beszél támogatóihoz Londonban 2024. július 5-én hajnalban, miután a Munkáspárt megnyerte az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat.
Fotó: MTI/AP/Kin Cheung
Vágólapra másolva!
Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője lett az Egyesült Királyság miniszterelnöke, miután a Labour választási győzelme után III. Károly király pénteken felkérte az új kormány megalakítására.
Vágólapra másolva!

Rishi Sunak péntek reggeli nyilatkozatában már bejelentette lemondását a kormányfői tisztségről, majd pártvezetői tisztségéről is, és elismerte, hogy az eddigi legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt megnyerte az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat. Hozzátette: 

pénteken békés és rendezett kormányváltás lesz Nagy-Britanniában, és ennek alapján bízni lehet abban, hogy sikerül megőrizni az ország stabilitását.

A Labour választási győzelme után III. Károly király pénteken a Buckingham-palotában kérte fel Sir Keir Starmert az új brit kormány megalakítására.A Munkáspárt azóta - vagyis 27 éve - most nyert először parlamenti választást ellenzéki pozícióból, és 19 éve most nyert először választást, ugyanis legutóbbi győzelmét a 2005-ös választásokon, kormányzati pozícióból aratta.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!