Az oroszok megtalálták Ukrajna gyenge pontját - ezzel dől el a háború

Vágólapra másolva!
Ukrajna korábban alkalmazott taktikáit sorra lemásolta az orosz hadsereg. Ezzel, és a nagyobb számú, modernebb drónok segítségével hatékonyabban tudja visszaszorítani az ukrán sereget. Ukrajna pedig katona-, pénz- és felszereléshiányban szenved. Ezek nélkül az orosz–ukrán háború hamarosan véget érhet.
Vágólapra másolva!

Ukrajnát folyamatos dróntámadások érik. A pilóta nélküli, távolról vezérelt fegyverek egyre fejlettebbek és egyre nehezebb a földről észrevenni a fenyegetést. Ukrajna e téren sem tudja utolérni Oroszországot a háborúban.

Moszkva háborús alapokra helyezte át védelmi iparát, és a jelenlegi katonai kiadás több mint kétszerese a háború előtti szintnek. Emellett több ezer drónt – köztük az iráni tervezésű Shahed-modellt – állított hadrendbe, amelyek új képességekkel rendelkeznek, hogy célba vegyék a drága, nyugatról szállított védelmi rendszereket Ukrajnában.

– írja Eric Schmidt a Foreign Affairs magazinban.

Schmidt szerint annak érdekében, hogy a háború ezen szakaszában Ukrajna aláássa az orosz fölényt,

Kijevnek és szövetségeseinek növelni kell a védelmi termelést, illetve az olyan technológiák kifejlesztését, amelyek képesek ellensúlyozni Oroszország félelmetes új drónjait.

A magazin azt írja: az orosz erők számos, Ukrajna által alkalmazott taktikát lemásoltak, köztük a nagy méretű, összehangolt támadásokat, amelyekben többféle drónt használnak.

– jegyezte meg Eric Schmidt.

Az oroszok előnye abban rejlik most, hogy az Orlan–Lancet drónok döntő fontosságúvá váltak a harcban, Oroszország kiváló elektronikai hadviselési képességei lehetővé teszik, hogy zavarják és meghamisítsák az ukrán drónok és pilótáik közötti jeleket. Ha Ukrajna semlegesíteni akarja az orosz drónokat, akkor az erőinek ugyanezekre a képességekre lesz szüksége. Korlátozott számú ukrán dandár szerzett be zavaró berendezéseket amerikai beszállítóktól vagy hazai startupoktól. Ezek nélkül az orosz támadó drónok és az ukrán drónok orosz zavarása azzal fenyeget, hogy az ukrán erők visszaszorulnak arra a területre, amelynek felszabadításáért a háború elején keményen küzdöttek - írja a Magyar Nemzet.