Forró olajat öntött lakótársára egy férfi, mert börtönbe akart kerülni

forró olaj
Vágólapra másolva!
Egy férfi az összes pénzét drogra költötte, emiatt nem tudta fizetni a lakbért. Azonban nem akart az utcára kerülni, ezért úgy döntött börtönbe juttatja magát. Lakótárására ezért forró olajat öntött, de a tömeggyilkosságon is gondolkodott. A férfi korábban többször rátámadt lakótársára és fenyegette őt. 
Vágólapra másolva!

A 33 éves portugál Ivan Bonaparte több társával az angliai Dagenham-ban lakott. A férfi nem tudta fizetni lakbért, mert az arra szánt pénzt drogra költötte, ezért a főbérlője ki akarta lakoltatni. Azért, hogy ezt elkerülje, kitervelte, hogy börtönbe juttatja magát.

Emiatt tavaly júliusban forró olajat öntött egyik lakótárására.

Felforralt egy nagy fazék olajat, majd lakótárást Daniel Asianicasi-t provokálni kezdte. A férfi attól tartva, hogy lakótársa rátámad, magánál tartott egy kalapácsot is. A vita addig fajult, hogy a férfi Danielre öntötte a felforralt olajat.

Ekkor Daniel kiáltozni kezdett, kiszaladt a lakásból és a szomszédoktól kért segítséget, akik hívták a mentőket. Majd visszament és leöntötte magát hideg vízzel. A teste 30 százaléka megégett.

Ezután Bonaparte 40 perc múlva feladta magát a rendőrségen.

A kép illusztráció. Forrás: Origo

Danielt égési sérülésekkel kórházba szállították és megműtötték. A bőrátültetés során a combjáról helyeztek át bőrt a vállára és a hátára. Arcát is hegek borították. Felépülése hónapokig tartott, ezért a bírósági tárgyalásra hétfőn került sor.

A férfi korábban is erőszakos volt lakótársaival, de akkor sikerült megúsznia a börtön.

2020-ban kalapáccsal és vízforralóval fenyegette egy másik lakótárását.

Akkor annak ellenére nem kellett börtönbe mennie, hogy a bíróságon azt mondta a lakótárásról, hogy „ha megölte volna, akkor csak eggyel kevesebb ember lenne a világon."

A férfi erőszakosságát Daniel is megerősítette. A bíróságon elmondta, az olajos támadás előtt, februárban a férfi kalapáccsal betörte az ajtaját, mert szerinte hangosan nézte a tévét.

A többi lakótársa is hasonlóan vallott Bonapartéról. Unwin, a férfi másik lakótársa, azt mondta, a viselkedése agresszív és kiszámíthatatlan. Unwin azt is elmondta, hogy ő próbálta lebeszélni a férfit a borzalmas tervéről.

- tette hozzá.

Az ügyvéd a férfi tettét azzal magyarázta, hogy nem akart utcára kerülni. Bonapartenak súlyos drogproblémái voltak, hetente 120 fontot költött kanabiszra, ezért egy idő óta nem tudta fizetni a lakbért. A bírót azonban ez nem hatotta meg. Azt viszont figyelembe vette, hogy a férfinak nehéz gyerekkora volt. A férfit hétfőn ítélték el. Súlyos testi sértés miatt 6 év börtönbüntetést kapott és további 4 évet fegyverbirtoklás miatt.