Tajvan az egységes Kína része a kínai külügyminiszter szerint

Vladimir Putin - Vang Yi in Moscow Moscow,politics,Russia Horizontal
MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 22: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - 'KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Russian President Vladimir Putin and Chinese Foreign Minister Vang Yi meet on February 22, 2023, in Moscow, Russia. Kremlin Press Office/Handout / Anadolu Agency (Photo by Kremlin Press Office/Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A tajvani választás soha nem változtat azon a tényen, hogy a sziget az egységes Kína része - jelentette ki a kínai külügyminiszter vasárnap, miután a tajvani választók előző nap Laj Csing-tö eddigi alelnököt választották meg elnöknek.
Vágólapra másolva!

"Bármi is legyen a választás eredménye, nem tud azon az alapvető tényen változtatni, hogy egyetlen Kína van, és Tajvan annak része" - jelentette ki Vang Ji külügyminiszter Kairóban Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján - írja a Reuters.

Tajvan sosem volt ország és nem is lesz az

- szögezte le Vang. "Nem volt a múltban sem, és egészen biztosan nem lesz a jövőben sem."

A tajvani választás soha nem változtat azon a tényen, hogy a sziget az egységes Kína része - jelentette ki a kínai külügyminiszter vasárnap. Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency/Kremlin Press Office/Handout

Vang Ji figyelmeztetett, hogy minden, Tajvan függetlensége érdekében tett lépést szigorúan megbüntetnek.

- szögezte le Vang Ji.

Kína szakadár tartományának tekinti az 1949, a kommunisták polgárháborús győzelme és a Kínai Népköztársaság megalakulása óta önálló kormányzattal rendelkező szigetet, és soha nem zárta ki, hogy akár erővel is kész visszafoglalni Tajvant.