Így szerezte vissza a milliomos drágakő-kereskedő a lopott gyémántjait

Vágólapra másolva!
Egy drágakő-kereskedő felbérelt egy csapat biztonsági őrt, miután egy férfi több milliót érő rubinokat lopott el az üzletéből. A tolvajra ezután egy thai szállodában csaptak le, ahol a férfi több mint 2 napig bujkált a szobájában.
Vágólapra másolva!

Egy 59 éves walesi férfi kirabolt egy drágakő üzletet Thaiföldön, ahonnan 23.000 font (10 millió forint)értékű rubinokat vitt el.

Ezután a férfi Thaiföld fővárosában egy szállodába vitte a drágaköveket. Néhány nappal a rablás után a drágakő-kereskedő felbérelt egy 15 fős biztonsági őr csapatot, akik kinyomozták, hogy hol van a férfi.

image

Kiderült, hogy a rablás előtt a férfi és a barátnője járt az üzletben, ahol a tulajdonossal még a mobiltelefonszámot is cseréltek, mivel azt beszélték a férfi megveszi a rubinokat. A drágakövek ezután tűntek el a boltból.

Az üzlet tulajdonosa és biztonsági csapat a szállodához ment, majd a rendőrséget is segítségül hívták. Ezután felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a szobájából, a tolvaj azonban ellenállt az intézkedésnek.

A férfi egész éjszaka a szobába zárva bujkált, ezért másnap reggel erősítést hívtak.

Az eseményeket egy 15 éve Thaiföldön élő férfi is végig nézte. Chris mesélt a történtekről és elmondta, hogy még másnap reggel sem volt hajlandó elhagyni a szobát, ezért fegyveres rendőröket hívtak.

image

Ezután a férfi, aki ekkor már több mint két napja volt a szobában, váratlanul kijött.

A rendőrök azonnal elfogták. Ő közben folyamatosan azt mondta, hogy ő zsoldos katona és a brit kormánynak dolgozott.

Chris hozzátette emellett mást nem lehetett érteni abból, amit mondott, mivel összevissza beszélt és halandzsázott.

A férfit elfogása után egy thai börtönbe vitték, a rubinokat pedig visszaadták a drágakő-kereskedőnek.

Forrás: TheSun