77 ember meghalt a tűzben, letartóztatták a dél-afrikai gyújtogatót

tűz, dél-afrika, szegénynegyed, Johannesburg,
Firefighters work at the scene of a fire in Johannesburg on August 31, 2023. At least 20 people have died and more than 40 were injured in a fire that engulfed a five-storey building in central Johannesburg on August 31, 2023, the South African city's emergency services said. (Photo by Michele Spatari / AFP)
Vágólapra másolva!
Hetvenhét ember meghalt, 120 ember megsérült tavaly a johannesburgi szegénynegyedben kitört épülettűzben. A rendőrség most letartóztatott egy férfit, akit részben gyújtogatással vádolnak. Az illető beismerő vallomást tett. 
Vágólapra másolva!

A tragédia tavaly augusztusban történt, ekkor gyulladt ki az Usindiso nevű ötemeletes épület, ahol jórészt szegények éltek. A tűzben 77-en haltak meg, több mint ötvenen megsebesültek.

Az ügyben a rendőrség letartóztatott egy 29 éves férfit, aki beismerő vallomást tett. Az illetőt várhatóan gyújtogatással és 120 rendbeli gyilkossági kísérlettel fogják megvádolni.

Az Usindiso épületében több száz ember lakott, a dél-afrikai társadalom legszegényebbjei közül. Az ilyen épületekben gyakran nincs víz és áram, gyakori, hogy bűnözők költöznek be, akik kizsákmányolják az ott élőket - írja a BBC.