Kiderült mikor törhet ki a harmadik világháború, itt vannak a kegyetlen részletek

STOLTENBERG, Jens
Brüsszel, 2022. március 23. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2022. március 23-án, egy nappal a védelmi szervezet tagállamainak rendkívüli csúcstalálkozója előtt. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Három éve lehet a NATO-nak, hogy megerősítse a védelmét Oroszországgal szemben - figyelmeztet a harmadik világháború esélyére egy újabb NATO-vezető.
Vágólapra másolva!

Le kell bontani a bürokráciát, amely akadályozza a csapatok és felszerelések mozgását, és megnehezíti, hogy az országok válság idején egymás fegyvereit és egyéb felszereléseit használják – mondta a The Times brit napilapnak adott interjúban Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO délnyugat-németországi katonai logisztikai központjának parancsnoka.

Ezzel újabb katonai vezető csatlakozott azokhoz a hangokhoz, amelyek szerint belátható közelségbe került a harmadik világháború kitörése.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a múlt hét folyamán Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, valamint a brit és a norvég vezérkari főnök is arra szólította fel az európai országokat, hogy

készüljenek fel egy hamarosan sorra kerülő, Oroszország elleni háborúra.

Több tábornok szerint a NATO-nak legfeljebb három éve maradt, hogy felkészüljön egy esetleges orosz offenzívára Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Sollfrank más német, amerikai és holland tábornokokkal együtt attól tart, hogy az oroszok mélyen a frontvonalak mögött csapnának le, hogy kiiktassák a háborús erőfeszítések fenntartásához szükséges polgári és katonai infrastruktúrát. A katonai vezetők szerint a NATO-nak legfeljebb három éve maradt, hogy felkészüljön egy esetleges orosz offenzívára.

Ebben az esetben

Németország központi szerepe miatt különösen ki lenne téve a támadásoknak.

Az ukrajnai háború fejleményei alapján Sollfrank arra következtet, hogy a lehetséges célpontok a lőszergyáraktól és a parancsnoki központoktól kezdve az erőművekig, hidakig és vasutakig terjednek.

− mutatott rá a parancsnok.

Sajtóhírek szerint Németország már megkezdte a felkészülést egy esetleges háborúra, de a hadsereg nincs könnyű helyzetben.