Robbanás történt Kirgizisztán egyik legnagyobb hőerőművében - videó

Biskek, 2024. február 2. A súlyosan megrongálódott biskeki hőerőmű 2024. február 2-án. Az erőmű három dolgozója súlyosan megsérült, miután hajnalra virradóra robbanás történt az erőműben. A tüzet két órán belül eloltották, a baleset nincs befolyással Kirgizisztán áramellátására. MTI/EPA/Igor Kovalenko
Vágólapra másolva!
Baleset történt péntekre virradó éjszaka az egyik legnagyobb kirgizisztáni, biskeki hőerőműben, amely a közép-ázsiai ország áramellátásának jelentős részét biztosítja - közölte a helyi energetikai minisztérium a TASZSZ jelentése szerint.
Vágólapra másolva!

A tárca arról tájékoztatott, hogy robbanás történt, majd tűz ütött ki az erőmű egyik kazánjában, az erőmű három dolgozója súlyosan megsérült, kórházba szállították őket. A tüzet két órán belül eloltották.

Súlyosan megrongálódott biskeki hőerőmű 2024. február 2-án Forrás: MTI/EPA/Igor Kovalenko

A tárca szóvivője szerint a kazán üzemképtelenné vált, de ez nincs befolyással Kirgizisztán áramellátására.

A súlyosan megrongálódott biskeki hőerőmű Forrás: MTI/EPA/Igor Kovalenko

Biskek lakói a közösségi hálózatokon arra panaszkodtak, hogy nem fűtenek rendesen a radiátorok a lakásokban. Az iskolák február 5-ig online oktatásra álltak át. A hatóságok azt ígérik, hogy az erőmű négy pótkazánjának üzembe helyezésével négy-öt napon belül helyreállítják az erőmű teljes kapacitását - írja az AKIpress News Agency.