Fejfájáscsökkentő masszázs öt lépésben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A fejfájásnak több fajtája van, és a kiváltó okok is számosak; fájhat a fejünk, ha túl sok időt töltünk a képernyő előtt, ha idegesek vagyunk, ha álmatlansággal küszködünk, fáradtak vagyunk, vérnyomásunk magas, vagy időjárási front van. Nem nagyon van olyan, akit elkerülne ez a kellemetlenség, és vannak olyan emberek is, akik krónikus fejfájással küszködnek.

A fájdalom csillapítására a fejfájás fajtájától és az egyéni érzékenységtől függően mindenkinek megvannak a bevált gyógyszerei és praktikái. A tünetek oldásának egyik lehetséges módja a masszázs. A fej bizonyos pontjain alkalmazott erősebb-gyengébb nyomás, körkörös mozgások segítenek egyhíteni a fájdalmat. A következő öt gyakorlat nemcsak fájdalomcsökkentésre jó, hanem energetizál, frissebbé tesz, és segít néhány percre magunkra, gondolatainkra koncentrálni is.

1. gyakorlat
Masszírozza kis körkörös mozgással folyamatosan a homlokát, majd haladjon a halánték és le az arc felé.

2. gyakorlat
Ujjbeggyel erősen nyomja és körkörösen masszírozza arcizmait, ezzel enyhítheti az izmok feszülését.

3. gyakorlat
Középső ujjaival gyengéden nyomja meg a szemüreg belső, orr melletti részét; tartsa így pár másodpercig.

4. gyakorlat
Simítsa el erőteljesen, kis nyomással a szemgödör felső ívét, közvetlenül a szemöldökcsont alatt.

5. gyakorlat
Nyomogassa az arcot közvetlenül az orr mellett, haladjon lefelé az áll felé, és azt is nyomogassa meg, mert a legtöbb feszültség ide összpontosul (gondoljon bele; ha feszültek vagyunk, összeszorítjuk a fogainkat is). Az arcbőrt ne nagyon húzzuk lefelé, tartsuk az egyenletes körkörös mozgást, és hagyjuk, hogy kimasszírozzuk a feszültséget, fájdalmat. Végül simítsuk el bőrt, és a masszírozást finom, felfelé ívelő simogató mozdulatokkal fejezzük be.



Ajánlat

Az érintés ereje
A masszászs gyógyító hatásairól

h. a.