Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold ma a nap legnagyobb részében még a Rák jegyében tartózkodik, együtt áll a Merkúrral. Nagyszerűen fogunk tudni kommunikálni, sok mindent megoldhatunk egy-egy beszélgetéssel.
Vágólapra másolva!

A Hold ma a Rákban halad. Bár a Hold igen kedvező helyzetben van ebben a csillagjegyben, próbáljuk meg elkerülni ennek a csillagállásnak a legrosszabb hatásait: a túlzott aggodalmaskodást és a folytonos védekező magatartást. Egészségügyi szempontból a gyomrunkat, emésztésünket érintheti a Hold mai helyzete. Itt az ideje annak, hogy beiktassunk egy rövid méregtelenítő, tehermentesítő hetet, hogy megszabaduljunk a salakanyagoktól, és felkészítsük a testünket a strandszezonra.

Ma az intuíciónk kerül a középpontba, érdemes megkérdezni magunktól, milyen viszonyban állunk saját lelki szükségleteinkkel, belső viszonyainkkal. Hajlamosabbak lehetünk a pesszimizmusra, ez pedig azt válthatja ki belőlünk, hogy minden élethelyzetre védekezően reagálunk, a legkisebb kihívásra is visszavonulót fújunk. Ez az idegeskedés az egész életünkre rossz hatással lehet, akár komoly betegségeknek is forrásává válhat. Tanuljunk meg bízni önmagunkban és a megérzéseinkben, de ne ez legyen az egyetlen dolog, amire hagyatkozunk az életünk során. A Rákban járó Hold az édesanyánkkal való kapcsolatunkra is különös hatással lehet: a mai napon talán többet gondolunk a gyermekkorunkra és lehetséges az is, hogy bizonyos emlékek átrendeződnek bennünk, így segítségükkel tisztábban láthatjuk saját magunkat.

A Hold ma együtt áll a Merkúrral. Hatalmas mennyiségű szellemi energiák birtokában leszünk és ez pozitív, izgalommal teli feszültséget hoz az életünkbe. Igen kedvező időszak a tanulásra, memóriánk is jobb lehet a szokásosnál. Az sem lehetetlen, hogy egy életünkben régóta jelen lévő problémára találunk megoldást, méghozzá igen kreatív módon. Különlegesen jók lesznek a kommunikációs képességeink is: sokkal könnyebben fogalmazunk meg olyan dolgokat is, amelyekre eddig nem találtuk meg a megfelelő szavakat. Mindenképpen érdemes kihasználni a nap energiáit a szabadidőnkben is: sakkozzunk, fejtsünk keresztrejtvényt vagy játszunk memóriajátékot a családtagjainkkal.