Gombával sütött puliszka

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten puliszkás ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 300 g kukoricadara, 1,5 liter víz, só, 1 evőkanál margarin, 2 evőkanál étolaj, 1 kg gomba, 2 evőkanál bazsalikom, 1 csipetnyi chili paprika, bors, 200 g trappista sajt

Egy lábasba öntsük a vizet, tegyük bele a margarint, sózzuk, majd forraljuk fel. Lassan, állandó keverés mellett szórjuk bele a kukoricadarát. Lassú tűzön főzzük legalább 10 percig, fakanállal kevergessük, mert könnyen odaéghet.
Ha elkészült, borítsuk egy kivajazott, közepes méretű tepsibe vagy üveg sütőedénybe, és a tetejét simítsuk el.
Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a megmosott és felszeletelt gombát. Bazsalikommal, chili paprika pelyhekkel, sóval és borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg a gomba a saját levét el nem fövi.
A megpárolt gombát öntsük a puliszka tetejére, egyengessük el, majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Középmeleg sütőben 15-20 percig süssük.