Rozscipóban sült sonka

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten húsvéti ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

1 dl tejben egy csipet cukorral futtassunk fel 5 dkg élesztőt. Tegyünk egy nagy tálba 1 kg rozslisztet, adjuk hozzá a kovászt, 1 teáskanál sót és annyi langyos vizet, hogy közepes keménységű kenyértésztát kapjunk. Tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.

Amikor megkelt, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és nyújtsuk ki ovális formára. Tegyünk a közepére egy kb. 1 kg-os főtt sonkát, csomagoljuk be, fordítsuk meg és tegyük egy tepsibe. Kelesszük még legalább fél órát.

Forró gőzős sütőben süssük 60-80 percet. Süthetjük cipó sütőformában is, de ilyenkor természetesen osszuk kétfelé a tésztát és a sonkát is.