Grillcsirke sült zöldségekkel

Vágólapra másolva!
Egy szárnyas-klasszikus, különleges fűszerekkel és körettel.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

2 db egész csirkemell, 1 db padlizsán, 1 db cukkíni, 1 szál sárgarépa, 2 db kaliforniai paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregano és rozmaring, só, darált bors.

Elkészítés:

Vágjuk félbe a csontos csirkemelleket, majd a fél melleket még három, viszonylag egyforma szeletre. Tegyük bele egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá bőven az oregánó levélből, majd jól keverjük össze, és tegyük a hűtőbe pár órára.

Használhatunk a fűszerezéshez kakukkfüvet, zsályát, majoránnát vagy bazsalikomot, de megszórhatjuk speciális szárnyas-fűszerkeverékkel is.

Szeleteljük fel a padlizsánt és a paprikát falatnyi darabokra, vágjuk karikára a cukkínit és a sárgarépát.

Forrás: [origo]


Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat. Először a paprikát süssük meg, s ha már barnul a bőre, hozzátehetjük a többi zöldséget is. Szórjuk meg sóval, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá friss rozmaring ágakat, és pirítsuk állandóan kevergetve, körülbelül 10 percig. Ha elkészült, öntsük az egészet egy nagy tűzálló sütőedénybe vagy tepsibe.

Egy másik nagy serpenyőt is forrósítsunk fel - ha szükségét érezzük, itt is használhatunk pár csepp olivaolajat - majd tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat. Mindkét oldalát süssük pirosra. Nem kell teljesen átsütni, csak a bőre piruljon.

Helyezzük az elősütött húsdarabokat a sült zöldség tetejére, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.