Kínai palacsinta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
12 db kerek rizspapír, vagy kínai palacsinta (ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben megvásárolható), 20 dkg koktélrák, 10 dkg darált sertéshús, fél diónyi friss gyömbér, 1 teáskanál étkezési keményítő, 3 szál újhagyma, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 evőkanál szójaszósz, só, darált bors

Elkészítése:
Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe a rákhúst, a darált sertéshúst, a lereszelt gyömbért, az összevágott újhagymát, az olívaolajat valamint az étkezési keményítőt. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.

Kapcsoljuk be a gépet, majd daráljuk össze, vigyázzunk, ne legyen nagyon pépes.

Töltsünk meg háromnegyedig langyos vízzel egy tálat, majd tegyünk bele legfeljebb egyszerre két darab rizspapírt. Várjunk pár percet, míg meglágyul, majd terítsük egy tiszta konyharuhára. Tegyünk a rákos töltelékből a közepére egy kanálnyit, hajtsuk rá az egyik felét, majd hajtsuk még egyszer félbe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Hevítsünk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyünk bele a megtöltött rizspapírokból. Közepes lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, majd csorgassuk rá a szójaszószt.

Forraljuk rövid ideig, majd tálaljuk salátalevelekkel. Édes chiliszószt kínálhatunk hozzá.