A Dior-ház extravagáns divattervezője

Vágólapra másolva!
A Vogue Detektív rovata úgy jellemezte John Galliano divattervezőt, hogy egy "divatos kosztümkészítő, aki a romantikát és az androginiát részesíti előnyben". És minden meg is tesz, hogy megfeleljen ennek a jellemzésnek: a történelem által ihletett ruhakölteményeivel, merész kalapjaival és harsány, vakító színeivel ő a Dior divatház legegyénibb hangú divattervezője.
Vágólapra másolva!

A Dior divatház designfelelőse 1960-ban született Gibraltáron. A londoni nagy presztízsű St Martins College of Art and Design főiskolán diplomázott 1983-ban kitűnővel. Diplomamunka-kollekciója darabjait, amelyet "Les Incroyables"-nek nevezett el, a francia forradalom ihlette meg. Azonnali sikert aratott.

A Vogue Detektív rovata úgy jellemezte Galliano diplomamunkáját és megalkotóját, hogy egy "divatos kosztümkészítő, aki a romantikát és az androginiát részesíti előnyben". A kollekcióra azonnal lecsapott a Browns nevű exkluzív londoni butik tulajdonosa, Joan Burstein, aki minden egyes ruhadarabot kiaggatott South Molton Street-i üzlete kirakatába a londoni divathét ideje alatt.

Galliano saját neve alatt futó márkáját hivatalosan 1984-ben indította útjára. Galliano mindig is az haute couture nagymestere volt, az aszimmetrikus vonalakkal finommá tett csodás estélyik és a tökéletesre szabott kosztümök hamar védjegyévé váltak. 1987-ben például elnyerte első Az év brit designere-díjat. Ennek ellenére anyagi helyzete nem javult, ezért Galliano 1990-ben hátat fordított Londonnak, hogy csatlakozzon a nemzetközi designergárdához, akik boldogulásukat és hírnevet a divat fővárosában, Párizsban kerestek.