Katonák a milánói férfidivathéten

Vágólapra másolva!
A divatvilág figyelme ezen a héten Milánó fele fordult, ahol az eddigi legkülönlegesebb férfikollekciók divathetét rendezték meg. McQueen, Armani, Ozwald Boateng mutatták be legújabb 2005-ös tavaszi/nyári kollekcióikat. Az egyik leginkább figyelemre méltó show Alexander McQueené volt, aki idén a katonai viseletet ötvözte a keleti hangulattal.
Vágólapra másolva!

McQueen show-ján ezúttal a hivatásos modellek mellett katonák is felvonultak, pontosabban kadétok, akiket a New York állambéli West Point Katonai Akadémiáról válogatott ki a tervező. Valamint ázsiai származású férfiakat is felvonultatott, akiket McQueen London Brick Lane negyedében sétálva szedett össze különleges showjához. A bemutató témája a kelet és nyugat közötti háború volt.

Forrás: EPAForrás: EPA
Ízelítő a milánói divathétből: Krizia-modellek

"Bemutatóm egyben politikai állásfoglalás is, két kultúra keveredésének üzenete, amelyek különböznek, de itt összekeverhetők" - mondta a tervező. A dizájner hagyományos keleti viseleteket: turbánokat és virágmintás anyagokat katonai viselettel, barettekkel ötvözött, továbbá nem maradhattak ki a harsány színekben pompázó, ejtőernyős-viseletre emlékeztető ruhák sem.

A kifutón szereplő újdonsült "modellek" a M.A.S.H. zenéjére vonultak fel, olyan kiegészítőkkel, mint például gázmaszkok és védőszemüvegek.