Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A per korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy Campbellnek áll jól a szénája: márciusban, az ügy első fokú tárgyalása során 5450 dollárnyi kártérítést ítéltek meg a javára, mondván, a lap megsértette a magánszféráját, amikor - az igazságnak megfelelően ugyan, de tapintatlanul - kiteregette, hogy drogelvonó kúrán vett részt.

A most hétfőn született új bírósági döntés azonban arra hivatkozva változtatta meg az ítéletet, hogy Campbell droggal kapcsolatos ügyei "számot tarthatnak a nyilvánosság figyelmére", és ezért a lap nem sértett törvényt, amikor a nagyközönség elé tárta a szupermodell harcát káros szenvedélyével.

- Úgy gondoljuk, hogy a szóban forgó tények feltárása jogos volt, sőt, szinte szükséges; részét képezte egy olyan újságírói tényfeltárásnak, melynek az volt a célja, hogy bebizonyítsa, Campbell félrevezette a közönséget akkor, amikor azt állította, hogy sosem fogyasztott kábítószert - áll a határozatban. Az új ítélet azt is jelenti, hogy Campbellnek ki kell fizetnie a per költségét - ami körülbelül 1,1 millió dollárnyi lehet.

A Mirror honlapjahttp://www.mirror.co.uk/Naomi honlapjahttp://www.naomicampbell.com/

Campbell a honlapján is megpróbálta elmondani, mi késztette arra, hogy beperelje a kellemetlenkedő bulvárlapot: 'biztosítani akartam, hogy anélkül részesülhessenek híressé vált emberek is terápiás kezelésben, hogy a média ezt nagydobra verné". A szupermodell azt is állítja, hogy az, hogy korábban hazudott a drogozásával kapcsolatban, még nem jogosít fel senkit sem arra, hogy a magánéletében vájkáljon.

Piers Morgan, a Mirror szerkesztője ezt máshogy látja: szerinte a per arról szólt, hogy meg tudják-e védeni magukat a hírközlő fórumok a "manapság divatossá vált" perekben, melyeket a sztárok akasztanak a nyakukba.