Hollywoodi álompárok régen és ma

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Pierce Brosnantól Anna Kurnyikováigjavascript:an('http://www.origo.hu/adsminisites/noilapozo_galeria/alomparok/index3.html','width=500,height=400,top=100,left=100,scrollbars=no');Nézd meg képgalériánkat, melyben a leghíresebb sztárpárokat gyűjtöttük össze!Hollywoodi sztárok a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/intezmenyek,_adattarak/nepesseg,_szemelyek/hires_emberek/szineszek/kulfoldi_szineszek/

A hírességek romantikus kapcsolatai mindig is izgalommal töltötték el a közönséget, legyen szó évtizedekig tartó házasságról vagy viharos, rövid kapcsolatról. A szerelmi jelentek nemcsak a filmvászonról lettek ismerősek, a nagy kedvencek hamar egymásra találtak a való életben is. Sok sztár vallja, hogy sokkal könnyebb megtalálni párját a hasonszőrűek között, mert így mindenki tudja, mit várhat, milyen kötelezettségei vannak a másiknak. Szívesen mutatkozik szintén híres párjával, nagyköltségvetésű lakodalmat rendez, exkluzív tudósítások készülnek az esküvőn, és fizetett lesifotósok kapják le "véletlenül" a karibi vakáción elcsattant csókokat. Mások a civil társra esküsznek, féltve őrzik családi életüket, mert úgy gondolják, hogy legalább ez a kis sziget maradjon meg békében, anélkül, hogy az újságírók ízekre szednék az összes családi pillanatot.

A sztár-párok már a múlt században a kíváncsiság középpontjában voltak, egy-egy híresség esküvője már akkor kiemelkedő esemény volt, a rajongók könnyei hullottak sokszor, gondoljunk csak arra, amikor csípőmozgásáról híres Elvis elvette Priscilla Beaulieu-t 1967-ben, ezzel törve össze sok lány álmait.

Forrás: MTI
Clark Gable és Carol Lombard


Híres páros volt Clark Gable és Carol Lombard. Az Elfújta a szél Rhett Buttlerja és a szőke komika 1939-ben házasodtak össze. Igazi szerelem volt, amely tragikus véget ért. Carol repülőszerencsétlenségben meghalt, ezt Gable soha nem tudta kiheverni, az ivásba menekült. A színész még kétszer nősült meg, de szerelmét sosem feledte, halála után utolsó felesége Carol mellé temettette.

Különleges kapcsolat volt Cary Grant és Randolp Scott románca. Bár nyilvánosan tagadták kapcsolatukat, a homoszexuális pár együtt élt éveken keresztül. Cary Grant abban az időben szívtipró sztár volt - nők ezrei rajongtak érte, és Scott is romantikus filmekben játszott fess szeretőket, így még pikánsabb volt "illegális" kapcsolatuk. Külön házat tartottak fenn, úgy, hogy közben Grant ötször (!) meg is nősült, mert a képmutató "amerikai álom" nem tudta volna elviselni, ha nyílt kapcsolatban él együtt azonos nemű szerelmével.

- Attól tartok, kicsit magas vagyok Ön mellett - mondta Katharine Hepburn színésznő első találkozásukkor, 1942-ben, Spencer Tracynek. - Nem baj, majd méretre igazítalak - válaszolta erre Tracy. Így kezdődött Hollywood egyik legnagyobb románca. Nem volt könnyű kapcsolat, gyakori veszekedések, alkohol, depresszió, különválások és ismételt összeköltözésekből állt házasságuk.

Forrás: MTI
Kilenc hónapig tartott a boldogság


Igazi tündérmesének számított Grace Kelly és Rainier monacói herceg házassága. Az amerikai filmcsillag és gazdag uralkodó második találkozásuk után eljegyezték egymást, és innen már nem volt megállás a világraszóló esküvőig. 1956-ban házasodtak össze, majd a lakodalom napja után pontosan kilenc hónappal és öt nappal megszületett Caroline hercegnő. Grace karrierjét adta fel azért, hogy mindenki tudja Európában és Egyesült Államokban is, hogy Monaco hol található a térképen. Bár később több időt töltött külön a pár, mint együtt, Grace 1982-es végzetes autóbalesete nagyon megrázta a herceget.

Forrás: MTIForrás: MTI

Kleopátra
a világ legszebb és legdrágább gyémántjaival

A mai nagy szerelmek talán nyomában sem érnek ezeknek a románcoknak. Kevés a holtig tartó sztárházasság, viszont az most is gyakori, hogy az idősebb férfi színészek fiatal, csinos színésznőkkel lépnek frigyre, így csillaguk ismét fényesebben ragyog.

Garai Viktória - Hargitai Anett