Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Városi legendák

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

A történetet szerint a Baltimore és New York közti országutat egy részen metszi egy másik régi, fontos főút, ahol több ronda karambol, tragikus baleset történt már. Egy szombat éjszaka Mr. Eckersall egy partiról tartott hazafelé, mikor a holdfényben megpillantott egy báli ruhába bújt, szépséges fiatal lányt. Mivel az ifjú hölgy stoppolt, a sofőr megállt, hogy felvegye őt: - Mit csinál itt éjfélkor egy magányos, fiatal lány? - kérdezte az ablakon bekukkantó, sápadt hölgyet. - Túl hosszú történet ahhoz, hogy most elmeséljem - sóhajtott a lány, majd beszállt a kocsiba, hátraült a golfütők mellé. - Hazavinne? A címem North Charles Street, 20. - tette hozzá, majd nyomban lehunyta szemeit, így jelezvén, hogy fáradt, nem szeretne beszélgetni.

Mivel nem volt nagy kitérő számára, a jóságos, emberbarát Mr. Eckersall hazáig fuvarozta a titokzatos lányt. Mikor megtalálta az utcát és lassított a húszas számú ház előtt, a hatvanas férfi hátrafordult, hogy felébressze az ifjú stoppost, de legnagyobb megrökönyödésére senkit nem talált a hátsó ülésen. Mivel az ajtók és az ablakok zárva voltak, felettébb rejtélyesnek tűnt a dolog. A misztikum nem hagyta nyugodni Eckersallt (mi több, igencsak felzaklatta), ezért hosszasan csöngetett az adott címen. Egy negyven körüli, korán őszülő, fáradtnak tűnő férfi nyitott ajtót, papucsban és pizsamában.

- Nem is tudom, hogy kezdjem... Felvettem egy kislányt az út szélén, sötét báli ruhában volt, stoppolt. Ezt a címet mondta be - kezdte akadozó nyelvvel, kissé zavartan a látogató, de erre az álmából ébresztett, kócos férfi csak sóhajtott, keserű arccal: - Tudom, ne is folytassa - szakította félbe. - Nem maga az első, akivel ilyesmi előfordul. Nancy volt az. A lányom volt. Két éve halt meg egy borzalmas autóbalesetben, épp abban az útkereszteződésben, ahol ön stoppolni látta. Néha, szombat éjjel, megpróbál hazajutni a kicsikém...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez