Sziget: a go-go lányok különös világa

Vágólapra másolva!
A modellező szakkör immár már nem arról szól, hogy műanyag hajókat, világháborús repülőgépeket ragasztgat az ember - persze bombázók itt is vannak. Benéztünk a Szigeten lévő Trend sátor mögötti furcsa, elvarázsolt világba. Itt a nők egy része férfias, a férfiak ugyanakkor picit nőiesek, tarka ruhák, bizarr szoknyák, utópisztikus kabátkák, furfangos sálak és tarka ingek libbennek. Ez a divat sajátos, zárt világa, tele stylistokkal, sminkesekkel, modellekkel, fodrászokkal - ahol kölni illata keveredik a hajspray szagával.
Vágólapra másolva!

"A lényeg igazából a napi nyolc-tíz divatbemutató, a trend felvillantása. A bemutatók közben öltöznek át a modellek, új smink, új fizura készül az egyes ruhákhoz. Akkor szoktunk iszapbirkózást tartani, vagy akkor szervezünk riszálást, go-gót. Tóth Mari a projektvezető, ő tudna többet mondani" - szabadkozik Rácz Eszter asszisztens-szervező.

Azt még elárulja, hogy minden nap van go-go tánc és "shake your ass", azaz női fenékriszálós verseny. "Minden nap megpróbáljuk, de ma valahogy passzívak az emberek. Rúd nem kell a táncosnőknek, nem igényelték. Négy fix, állandó go-go lánnyal dolgozunk, de tegnap például tízen voltunk fenn a színpadon, magam is fenn riszáltam. Olyan is akad, hogy a nézők kedvet kapnak, és felugranak a színpadra" - meséli.

A beszélgetés pillanatában két bágyadt, nem túl sovány, ám szemtelenül fiatal lány illegeti magát a színpadon, nincs rúd, alaposan fel vannak öltözve, a délutáni napsütésben nincs semmiféle erotikus kisugárzása az akciónak: a nézőtérről is tompa közönnyel néz vissza háromtucatnyi álmos, fáradt szigetlakó. Techno megy (régi rockernek minden modern prüntyögés techno), de hiányzik a tűz, a báj, a szexis kis izé.

"Idén nem volt semmiféle extrém eset. A modellek közül harminc lány állandó, a fiúkból kevesebb kell, őket egy-egy alkalomra hívjuk. Van külön haj-show, különféle performance, fiatal divattervezőknek ez kiváló lehetőség arra, hogy bemutassák a kollekciót" - informál minket Eszter, de kezdődik az Európa Kiadó, cikkíró barátai türelmetlenül toporognak a kerítés túloldalán, így menni kell, nincs mese, nem lehet tovább lesni a szempillaspirállal bajlódó, hajszárítóval hadonászó, kissé lámpalázas modelleket.

Forrás: EPA

Még a Való Világ 1 szereplőjével, majd a BeleValóVilág éjszakai műsorvezetőjével, Györgyusszal is összefutunk a színpad mögött, lelkesen meséli, hogy ő a konferanszié. Közben a színpadon még ugyanaz a két tini vonaglik (nekik a divat mondja meg, hogy kik), pár harmad- vagy negyednapos poszthippi meg sóhajtva feláll, és elballag sörért. Éjjel, kissé kábult állapotban, bezsongva, megmámorosodva bizonyára jó ez a hely, de most kissé álmos, erőtlen a show: nem is nappali fénybe való.

Kalmár Csaba

Várjuk Szigetes fotóidat, a legjobbakat tálcányi Borsodi sörrel jutalmazzuk! [email protected]