Nyári progresszió a Dokkban

Vágólapra másolva!
Kissé kétkedve indultunk neki a Summer Progression néven meghirdetett szombati partinak, ugyanis a nyári ingyenes bulihegyek közt nem volt egyértelmű, hogy mennyien választanak egy zárt klubban megtartott, "fizetős" partit.
Vágólapra másolva!

Szerencsére kétkedésünk alaptalannak bizonyult, éjféli érkezésünkkor már szépen tele volt a Dokk, mind a tánctéren, mind a galériákon sűrűn bólogattak a partyarcok. Úgy tűnik, a progresszív ütemeket kedvelő közönség már igazán ki volt éhezve egy komolyabb bulira, ehhez pedig Chris Fortier neve megfelelő alapot szolgáltatott, aki a májusban megjelent Balance mixsorozat hetedik részének lemezbemutatójával érkezett Magyarországra.

Az eredeti Fortier - Chriss - Kühl line up egyébként kissé átalakult, warm-upként Sur-prise pörgette a lemezeket, középen természetesen Fortier, majd Chriss és Kühl egy back 2 back szettel örvendeztette meg a közönséget.

Az amerikai dj-producer Chris Fortier egy óra után vette át az irányítást Sur-prisetól, aki progresszív, de könnyen emészthető zenékkel izzította a hangulatot. Az amerikai viszont nem sokat törődött a felvezetéssel, azonnal kemény zúzásba váltott át, ami a Dokk meglehetősen erős hangrendszerén egyenesen brutálisnak tűnt. A szett közepe felé persze már előkerült néhány vokálisabb darab is, de a "zúzás" még ezeknél sem szűnhetett meg - igazi menetelős, súlyos darabokat pakolt fel Fortier.

A hazai közönség előtt természetesen nem maradhatott el az Add 2 Basket formáció Coming Back 2 Life-jából készített remix sem, amit, ha nem lenne benne a vokális rész, szinte fel sem lehetne ismerni. Az amerikai ebből a viszonylag nyugodt trackből is egy kemény, zúzós darabot kreált. Sajnos a Balance 007-es mixre nem került fel a szerzemény, pedig a kiadvány három cd-ből áll - igazán elfért volna.

Még egy érdekesség: egyre több dj-szettjében kerülnek elő azok a bizonyos 303-as hangok...Chris Fortier-től is hallhattunk pár ilyen hangzású tracket az este. Itt az új retro-divat? Mindenesetre az ötlet jó, visz egy kis új színt a progresszív ütemekbe - vissza a gyökerekhez!

Érdemes megemlíteni, ki kezdte el ismét felszínre hozni ezt az elfeledett hangzást: egy öreg róka, akit úgy hívnak, Nick Warren és most jelent meg legújabb dupla mixalbuma a Global Underground 028-as kiadványaként. Az erről szóló ajánlót is hamarosan olvashatjátok oldalainkon.

Lázok Rómeó