A napfelkelte nyomában

Vágólapra másolva!
Tiësto In Search of Sunrise sorozatának darabjai annak idején sokáig foglalták cédéjátszóinkat. Bizonyára ugyanez lesz a sorsa a negyedik, immár dupla mixnek.
Vágólapra másolva!

Mielőtt belevágnánk, tekintsünk vissza egy kicsit a szériára. A Sunrise mindig Tiësto dallamosabb arcát mutatta be, még azok is szerették, akik egyébként nem lelkesedtek a hollandra jellemző zakatolós-pörgős stílusért.

E mixek mindig egyfajta felüdülést jelentettek, hallhattunk rajtuk igazi dallamokat, vokálokat. Tulajdonképpen ebbe a sorba illik a 2003-as dupla Nyana mixalbum második lemeze is, amelyen olyan trackek voltak már akkor, mint a tavaly slágerré vált As the Rush Comes vagy az idén felkapott Andain-szám, a Beautiful Things.

Ezek után joggal várhattuk, hogy a Sunrise 4-en már 2006 slágerei kapnak helyet, és a gyanúnk részben be is igazolódott. Erősen kezdődik, a Like a Waterfall nagyon jó alapot és szép vokált kapott, ezután azonban kissé meglepő módon egy slágergyűjteményt hallhatunk az elmúlt évből.

A második szám - bár a listán Moments néven szerepel - nem más, mint a Portishead Roads-ának Sultan-féle átirata vokál nélkül, rövidebb verzióban, majd a negyedik egy újabb klubsláger, a Do What You Want - igaz, ez már valóban új változatban hallható.

Aztán itt van a Coca & Villa La Noche című, már-már elcsépelt slágere - kétségtelen, hogy remek, de egy előremutató korongon már nem lett volna helye, legfeljebb jó fél évvel korábban.

Mielőtt a fentiekből valaki azt a következtetést vonná le, hogy gyenge a lemez, el kell ismerni, a mix nagyszerűen összeáll, a Why-ban pompás a kiállás, a My World pedig egy szerencsére még ismeretlen, igazán jó darab.

A kilencedik tracktől aztán elindul a pörgés, jönnek az igazi tiëstós hangzások, gyorsabb zenék, a zakatolás azonban egyelőre elmarad: kiállások, vokálok még a lemez végén is akadnak bőven.

Forrás: [origo]