Légy jól értesült Depeche Mode-rajongó!

Vágólapra másolva!
Október tizenhetedikén jön az Depeche Mode-lemez, az ehhez kapcsolódó turné keretében az együttes 2006 márciusában Budapestre jön koncertezni. Mindeközben javában folyik az új album promóciója, s ebben egyre nagyobb szerepet kap az internet és a számítógép. Van már egy kis értesítőprogram is, melyet ha letöltünk a gépünkre, minden, a csapattal kapcsolatos hírt online megkapunk azonnal.
Vágólapra másolva!

A Depeche Mode marketingje egyre inkább összefonódik az internettel és a számítógéppel. Most következő észak-amerikai turnéállomásaik jegyeire (a világon egyedülállóan) digitálisan lehet jó előre szert tenni. Csakúgy, mint az október tizenhetedikén érkező új, Playing the Angel című albumra is.

Akár koncertjegyről, akár a lemezről van szó, a digitális eladás igénybevételével jóval a boltokba (illetve a jegyárusítókhoz) kerülés és a kevésbé jól informált rajongók előtt megszerezhető a lemez, illetve a jegy.

Az internetes vásárlás mellett a fiúk legutóbb elindították azt a szolgáltatásukat is, melyet leginkább Depeche Mode-hírfigyelőként lehetne aposztrofálni. Egy letölthető, de persze elenyésző helyet foglaló kis programról van szó, melyet ha a rajongó letölt a saját számítógépére, és folyamatos internetkapcsolattal rendelkezik, első kézből értesülhet minden, a Depeche Mode háza táján történő aktualitásról. A program ugyanis automatikusan jelzi, ha történik valami, mely a fiúkkal kapcsolatban említésre érdemes.

Most például már tudni lehet, hogy a Playing The Angel című új album első single-je várhatóan október harmadikán jelenik meg, Precious címmel. Igaz, ez a track már július közepén kiszivárgott a netre, ám akkor minden jel arra mutatott, hogy nem igazi kalózakcióról, hanem egyfajta furcsa, egyben progresszív marketingfogásról van szó. Az egyik olyan szerver fenntartójának név nélkül nyilatkozó illetékese szerint egyrészt így akarták "tesztelni" a videoklipet, másrészt olyan sebességgel tűnt föl egy időben több oldalon is, amire egy egyszerű rajongó nehezen lett volna képes.

Akkor nemcsak a szám, hanem a videoklip is kiszivárgott, de még félkész állapotában. Most azonban már meg lehet nézni a Depeche új site-ján az értesítőprogram segítségével. A fiúk egy Titanic-szerű luxushajó belsejében zenélnek, majd a fedélzeti nyugágyakban fekszenek, miközben furcsa "medúzaanyagú" lények röpködnek és úsznak a környéken. A legvégén a tagok eltűnnek a lila ég alatt, egy lila mezőbe vájt úton.

Az új lemezről Dave Gahan, aki három számot is önállóan jegyez az anyagon, korábban úgy beszélt, hogy ez egy "fájdalmas album" lesz, meglehetősen más hangzással, mint az előző Exciter-é. Sok analóg szinti, gitár, kevesebb digitális hangzás, valahogy úgy, mint a Violator-on és a Songs of Faith and Devotion-ön.

Forrás: [origo]
Kép a Precious klipjéből - a fiúk a fedélzeten fekszenek

Az új lemez művészi kivitelezése megint Anton Corbijn műve, s a turné színpadképét és a háttérprojekciókat is az ő feladata kidolgozni. A neves rendező és fotós eddigi életművét egy mostanság megjelenő DVD-n adja ki, melyen a Depeche Mode Enjoy the Silence-ének videoklipje is fellelhető lesz, Dave Gahan kommentárjával.

Forrás: [origo]
A fedélzeten fekvő fiúkat medúzaanyagú lények fenyegetik

Szintén a Depeche-sel kapcsolatos hír, hogy a Warner Music úgy döntött, mégiscsak 2006 januárjában jelenteti meg a már idén júliusban elkészült Future Retro című válogatását, melyen több exkluzív remix mellett egy Depeche Mode-feldolgozás is található. A Shake the Disease című számból a kanadai elektro-dj, Tiga készített remixet, melyet a DM site-ján egy félperces preview erejéig már meg lehet hallgatni.