Kraftwerk-töredék a bőség zavarában - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A tomboló nyár erős elektronikus zenei kínálattal súlyosbodik a hétvégén. A Sashával és John Digweeddel kiálló Summerfest, a Circuit Breakert és az amerikai Basic Operationst ajánló Mokka Cuka, a kraftwerkes Karl Bartost, továbbá Matthew Herbertet, Josh Winket, Andy C-t is felvonultató Volt Fesztivál, vagy az indiai Shrivel és az angol dj Badmarsh-sal teljes Electronic Beats erős fejvakargatásra készeteti a partyzókat. És akkor még nem szóltunk a több stílusban játszó Hármashatár-hegyi "Illegál Partyról".
Vágólapra másolva!

Sztárokkal teletűzdelt hétvége vár az elektronikus zene honi kedvelőire. Pénteken rendezi például Summerfestjét a Fame Promotion. A Hajógyári-szigeti Eventshallban fellép a proghouse érdemdús angliai "testvérpárja", Sasha és John Digweed. A két dj manapság már külön utakon jár, de egy zsíros back-to-backre azért így is számíthatunk. Hazai részről Chriss és Slam Jr. pörget még.

A sziget másik részén fekvő Mokka Cuka is ismét erős, a törtütemek jegyében tölthető estéket kínál a hétvégén. Pénteken a Nowsound csapata Jochen Gühlkét, azaz Circuit Breakert hozza el Németországból, de a rezidens Erká és a trancewave-es Marvin is vélhetően többnyire breaklemezeket fog pakolni a bulin.

Szombaton a már hagyományos dobbasszista Drum Club következik a Mokkában. Ezúttal a Renegade Hardware amerikai duója, a Basic Operations tiszteli meg a partyt, ahol a rezidens Bal és Bratwa mellett Matt-U is játszik.

Folytatódik a z Electronic Beats Summer sorozat is, az A38 Hajón. A brit dj Badmarsh pénteken még egyedül kever keleti hangmintákkal felütött elektronikus világzenét, de szombaton már Shrivel közösen élőben produkál hasonló stílusban. Az előbbi napon Bergi és Dalma, az utóbbin pedig Cadik muzsikál még.

Az elektronikában talán az idei Szigetnél is erősebb Volt Fesztivál szintén ezen a víkenden dübörög Sopronban. Pénteken a Kraftwerk egyik volt tagjára, Karl Bartos liveactjére, a brit Matthew Herbert ugyancsak álő műsorára, illetve az Ablak-A-Dubra Dave Tipperrel megerősített kihelyezett bulijára érdemes odafigyelni. Szombaton aztán lesz Hyperspace Josh Winkkel, a technósok nagy örömére.

Szombaton egy nyolcéves múltra visszatekintő össznépi party is szerepel az opciók között. Ehhez a Hármashatár-hegyre kell följutni. Már csak azért is, mert a techno és a minimál mellett break-, drum'n'bass- és reggae-helyszínekre is bukkanhatni az erdőben. Íme a fellépő dj-k közül néhány: Reakthor, Cadik, Dork, Isu, Áfonya.

A goa-psy rajongóinak is akad egy választása a hétvégén. A mogyoródi Ring Autósmozi területén táborozhatnak már csütörtöktől. Külföldi vendégzenész most nem jön, de zenél a party.[origo].hu dj-je, Oyle, valamint Hruscsov, Danee és Nuon.

Egy születésnap is akad a felhozatalban, a Deephouse.hu ünnepli szombaton fennállásának ötödik évfordulóját. A jeles alkalomra egy ingyenes medencés bulit szerveznek a kiskundorozsmai Sziksósfürdő Strandon.

Még több infó és egyéb bulik a Partytárban!

Peter Poppara