Break-orgia az első emeleten - megvannak a nyertesek!

Vágólapra másolva!
December második napján a brit breaker, Ils lesz a Blacklight Promotions és a Club K2 vendége. A pályáját a drum'n'basses LTJ Bukem kiadójánál kezdő producer, később a szintén ütemtörő Dave Tipper, majd Adam Freeland közelében dolgozott. Most 2002 után másodszor látogat Budapestre. Kisorsoltuk a jegynyerteseket!
Vágólapra másolva!

Október nyolcadika óta új klub működik a Kashmir Undergrounddal egy épületben. Az új K2, csakúgy, mint a Kashmir, Pintér Gábor tulajdona, aki partyszervezőként és a híres Fáklya Klub volt tulajdonosaként és a nevezetes etyeki partyk szervezőjeként ismert az elektronikus zenei életben.

Az új klub az Üllői út 51. első emeletén vert tanyát, nem is akármilyet. A modern hang- és fénytechnikával felszerelt helyen, október eleje óta egymást követik a változatos bulik. Volt már össznépi nyitóhepaj breakkel, chillel, techhouse-zal, d'n'b-vel, miegyébbel. A Circus Maximus is itt tartja nagyobb eseményeit, a múlt szombaton pedig egyenesen Budai következett, egy havonta jelentkező sorozat első epizódjával.

Ebbe a vegyes vonulatba illik a Blacklight Promotions breakpartyja. A szervezőcsapat már tavaly óta létezik, drum 'n'bass-berkekben éppúgy hallattak már magukról, mint break-orgiák kapcsán. Náluk mutatta be új lemezét Shy Fx az A38 hajón, a Blackhoe-val közös, Panacea-féle d'n'b-estet viszont már Pintér Kashmirjában hozták tető alá.

December második napjára egy hajdanán dárenbézernek induló, de jó ideje breakernek számító brit arcot, Ilst hívták meg a K2-be. Hősünk karrierje nem egy egyenes vonalú sztori, de mindig nagy nevek környékén kellett keresnünk a srácot.

Hogy mást ne mondjunk, a karrierje - még a kilencvenesek közepén -, a d'n'b-idol LTJ Bukem Good Looking kiadójánál indult. Az ekkor még csak producerként tevékenykedő, fiatal dj Solóval közösen fabrikálta a dobbasszusokat. Egy kisebb vita után, a nuskool-breaker Dave Tipper kiadójához a Fuelhez vetődött, még '98-ban.

A Fuel adta ki az immár breakbeat-tempójú első Ils-albumot, az Idiots Behind the Wheel-t. Ez az anyag hősünk legmeghatározóbbnak mondott albuma. Mégis, terjesztési problémák miatt eltűnt a süllyesztőben a lemez, ahogy egy ideig annak alkotója is. Körülbelül 2001 végéig gyakrabban látták saját kocsmájának bárpultjában, mint a szemplerek mögött.