Bezár a börtön - hétvégi partyk

Vágólapra másolva!
Még mindig csak ocsúdik a hazai elektronikus szcéna a Budapest Parádé sújtása alól. Azért hazánkban üdvözölhetjük a breaker dj Mole-t és Ayát, a breakcore-os amerikai Drumcorpsot, a dramabás britet, Dom&Rolandot, valamint a két psy-előadót, az izraeli Cycle Shepre-t és a svéd Tegmát. Pénteken végleg bezár a Jailhouse, szombaton meg Kendermag-klubest lesz a Kultiban.
Vágólapra másolva!

Bár még nem járnak hűvös szelek, de végéhez közeledik a nyár. Hogy mást ne mondjunk, az utolsó Mokka Cuka-beli Hypnosis break-móka következik péntek este. Grasshopék bulijára ezúttal a brit Boombox Records turnéja fut be az Óbudai-szigetre, azaz dj Mole és Aya szöszmötöl a dj-pult mögött.

Szombaton aztán a szokásos Drum Club következik a Mokkában. Most Dominic Angus és az ő szemplere, egy Roland S760-as (így együtt "ők" a Dom&Roland) hozza az észvesztő drum'n'basst Nagy-Britanniából.

Az is az ősz beköszöntét jelzi, hogy a Süss Fel Nap megkezdte a szezonját. Pénteken egy veretős breakcore-buli miatt érdemes lenézni a Honvéd utcába. A raggában és jungle-ben is jártas amerikai Aaron Spectre Drumcorps nevű projektjével csapat. A felvezető szettet az osztrák Any Maniac zúzza, a levezetés pedig a syrupos Mesterházy reszortja.

A föld alá kell menni a Jailhouse végleges záróbulijára is. A Tűzoltó utcai hely kilenc éve az underground egyik fészke, ám most a két házigazda, Erká, Midlow, illetve barátai utolsó szettjüket játszák a helyen és talán a könnyük is csordul. Zeneileg a break és a tech-house váltakozása várható.

Szombaton már a délután is tartogat érdemes programot. A Tabánban a második TBN Fesztivál - Forradalmi Piknik délután négykor kezdődik. A vár alatt lesz filmvetítés, vj-k, málnaszörp és zsíros kenyér, na meg dj Soulrise, Bogumil Gerő, Kase és Flow a dj-pult mögött.

A Kendermag Egyesület is szombaton tartja első klubestjét, az Első tekerés címmel. A Kultiplexben délután háromkor filmvetítéssel kezdődik a program, majd előadások és spanglitekerő-vetélkedő következik standart és freestyle kategóriában. Este tizenegytől aztán Akkezdetphiai, a Ludditták, a Beat Dis és a Love Alliance Soundsystem követik egymást a színpadon.

Persze progibuli nélkül sincsen szombat, ez a szcéna azonban nélkülözi a külföldi nagyágyúkat a hétvégén. Sanfranciscobeat a hajógyári-szigeti Dokkolón tartja huszonnegyedik születésnapját, amely minden bizonnyal megér egy seggrázást.

Forrás: [origo]
A Jailhouse bárpultjánál - a jobb felső sarokban az egyik rezidens, Beta

A hét goa-psy-bulija az alsónémedi repülőtér helyett Bugyin a Szavanna-horgásztónál kezdődik szombat este, a Tranceport szervezésében. A Spiritual Sense party fényét az izraeli fullonüdvöske Cycle Sphere és a svéd progpsy-sztár Tegma emeli, a tánctér közepén lobogó tűz mellett. Persze játszik Danger, Hruscsov, Oleg és két izraeli dj, Tom és Avi.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara