Egyre többen a Kossuth téren - csókrekord kísérlet

Vágólapra másolva!
A tömegcsókolózás Guinness-rekordja június kilencedikén, szombaton este fél tíz után valamivel remélhetőleg újra Budapesté lesz. Délután négykor megkezdték a rekordkísérletben résztvevő csókos párok regisztrációját, fél hatig hétszáz pár jelentkezett tervezett a hatezer-ötszázból. Még mindig nem késő elindulni a Kossuth térre.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött az összcsók Guiness Rekord köré szervezett hepening a Kossuth téren, délután négytől a helyszínen lehet regisztrálni a rekorddöntő párok közé. A koncertek este hatkor kezdődtek és a megasztáros Puskás Peti és Póka Angéla, a No Thanx, a Hip Hop Boyz és az Irigy Hónalj Mirigy műsora után énekli el Fenyő Miklós a Csókkirály című számot valamivel fél tíz előtt, ezután következik a műsorvezető Stohl Buci visszaszámlálása és a rekord kísérlet.

A Guiness Book "Most couples kissing simultaneously" kategóriájának, azaz a legtöbb egyszerre csókolózó pár rekordjának visszahódítására készül Budapest, illetve az a tervek szerint 6500 pár (köztük Stohl András és barátnője, két Viva-tévés műsorvezető Ada és Timó, valamint a megasztáros Szabó Eszter és Kontor Tamás), amelyik idejében regisztrál.

A magyar főváros 2005 június huszonötödikén megszerezte a szóban forgó csúcsot, akkor 5875 pár csókolózott a látványos erzsébet-hídi rendezvény, megdöntve a fülöp-szigeteki Manilában 2004-ban felállított teljesítményt (5327 pár). A filippínók azonban nem hagyták magukat és idén februárban 6124 pár smúzolt egy manilai bevásárló központ előtt.

Az máris vitathatatlan, hogy a Parlament jóval impozánsabb díszlet egy plázánál, kérdés, hogy meglesz-e a rekord. Ez derül ki fél tíz után tíz másodperccel, az utána következő remélhetőleg fergeteges ünnepet pedig dj Sterbinszky vezényli.

Annyit már e pillanatban is tudni lehet, hogy délután fél hatig hétszáz pár regisztrált. Aki tehát részt akar venni egy Guinness Rekord megdöntésében, annak nem kell mást tennie, mint megfogni párját, ki menni a Kossuth térre, regisztrálni és fél tíztől csókolózni egy rövidet.