Elázik-e Bruno Pronsato? - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A felemás nyári-őszi pénteken mégsem a szabad ég alatt játszik a francia férfi electro-duó, a Teenage Bad Girl, és az amerikai minimaltechno híresség Bruno Pronsato. Ugyancsak pénteken René Amesszel, Justin Drake-kel és Shlomi Aberrel nyitja az őszi szezont a keceli Club Korona, míg a Soroksári úti Cökxpon kétnapos minifeszttel kedveskedik az ambient közönségnek.
Vágólapra másolva!

Még szabad az ég alatt?

A szabadtéri szórakozóhelyek közül az időjárással eddig dacoló Mokka Cuka is jobb belátásra tért. Eredetileg az óbudai-szigeti helyszínre hívta meg a francia electro újabb menőit a Lollipop szervező-csapat, a buli mégis az Olof Palme Házban lesz. Elöljáróban annyit, hogy a Teenage Bad Girls nem egy csaj-projekt, hisz két srác áll a filmcímből kölcsönvett név mögött. A párosról bővebben ajánlónkban.

A Lick the Click csapat kedvezőbb helyzetben van, mert eső esetén az open air Backyardból bebújhat a Club K2-be az Üllői úton. Mégsem ázhat ronggyá egy olyan neves, az egész világon ismert minimal-techno dj, mint Bruno Pronsato.

A seattle-i hangtudós persze nem először jár Magyarországon. Így aki hallotta szettjeit jól tudja, hogy a rideg hangzás mögött ott a humor, a játékosság, sőt az erotika is. Ez utóbbi az önfeledt seggrázás erejéig feltehetően a tánctéren is megjelenik. Másképpen fogalmazva: igencsak táncolható produkcióra számíthatunk.

Ambient a Soroksári úton

Két napos minifesztiválal nyitja az őszt a Sziget legnagyobb pihenőhelyének egész évben megtalálható városi lenyomata a Soroksári úti Cökxpon Ambient Cafe Theater, ahol a szigeti Cökihez hasonlóan mezítlábas a buli.

A pénteki-szombati minifeszten találkozhatunk Cökxpon barát dj-kkel, köztük Solomonnal, Fine Cut Bodies-zal, Steven-M-mel, Chrommal, Crimsonnal és Sonarral, valamint a Korai Öröm tagokból és három mc-ből álló Dublőrzzel, hogy Kalumet in Dubról ne is beszéljünk.

A kétnapos ottalvós buli fő attrakciója, mégis az Analóg Vizuál Közzösség Lendületben Állók című vizuális világa lesz. A hely kisebb-nagyobb zugait sem kerüli el, a kilenc dia- és analógvetítő által varázsolt atmoszféra, melyet olyan vizualisták teremtenek meg, mint az Urbanizer csapat, a Vándor Vision, a Szabadesés Munkacsoport és Sapi.

Peter Poppara