A dühös Mos Def igazságot szolgáltat - megvannak a nyertesek!

Vágólapra másolva!
Mos Def nem a zenecsatornákról ismert aranyláncos ganagsta-rapperekhez tartozik: őt tartják Amerika inteligens-dühös lelkiismeretének. Amelett, hogy rappel, színészkedik és interjúkat készít politikusokkal, megpróbál szembeszállni az igazságtalan világgal. Mindezt olyan intenzitással, hogy egy díjkiosztón le is tartóztatták. November 22-én eljön az Events Hallba, így megbizonyosodhatunk róla, hogy tényleg nem csak kocsikról és nőkről szövegel. Kisorsoltuk a jegynyerteseket!
Vágólapra másolva!

Rapper, színész, író, szociálisan érzékeny közéleti személyiség, aki Al Gore-ral készít interjút - Mos Def még alig hagyta el a krisztusi kort, máris elismerést vívott ki. Igaz, az ő esetében e kifejezés mégsem a legmegfelelőbb, hiszen Mos hithű muzulmán.

Grammy-díj, Emmy- és Golden Globe-jelölések, Source Award és még-sok sok közönség- és szakmai díj jelzi, hogy sokan figyelnek arra amit ő mond. A brooklyni srác Talib Kwelivel, Kanye Westtel, a Massive Attackkel (I Aganst I) vagy a De La Soullal is dolgozott már. Filmes munkáiban pedig olyanok mellett tűnt fel, mint Bruce Willis, Alan Rickman, Kevin Bacon vagy Charlize Theron.

Az először a Native Tongue Posse csapat (Jungle Brothers, De La Soul, A Tribe Called Quest) körül sertepertélő Mos Def kilencéves kora óta szövegel és színészkedik. A Native Tongue-os vendégszereplések után a szintén csapattag Talib Kwelivel kezdett közös munkába.

Együttműködésük gyümölcse a Mos Def & Talib Kweli Are Black Star lett, amely minden idők egyik legelismertebb hiphopalbuma az Egyesült Államokban. Ugyanígy hatalmas siker volt a Black On Both Sides, melyet Mos Def már szólóban készített. Ezt az albumot a hiphop igaz gyökereihez való visszakanyarodásként ünnepelték világszerte.

Bár a gangstarap-robbanás kissé háttérbe szorította, Mos Def nem adta fel a "társadalmi lelkiismeret hangja" szerepet. Szót emelt a New Orleanst leromboló Katrina hurrikán áldozataiért és a Bush-kormányzat ellen is.

Mos Def rendőrkézen

Tavaly az MTV megtiltotta neki, hogy a Video Music Awards díjkiosztó ünnepségen előadja a Katrina Klapet, de ő az eseménynek helyt adó Radio City Music Hall elé vonult egy teherautóval, és ennek platójáról mégiscsak megismertette a közönséggel az alkalmi dalt, mígnem a kiérkező rendőrök letartóztatták.

Az évek során a blues, funk és rock irányzatokkal is kacérkodó Mos Def idén Mos Definite címmel ritkaságokból és kiadatlan felvételekből álló válogatásalbummal jelentkezett.

A november 22-ei, a Hajógyári-szigeti Events Hallban tartandó bulira a belépő a helyszínen 5000 forint lesz, de elővételben - a vásárlás időpontjától függően - csak 3500, illetve 4000. Sőt elindult az online jegyrendelés is. Reméljük, ízelítőt kaphatunk az "amerikai lelkiismeretből", úgy hogy közben le sem tartóztatják.

Blackstar: Definition