Új műsort indít a magyar MTV

Vágólapra másolva!
A magyar MTV jóvoltából mindenki kiélheti vágyait, aki régóta azon töri a fejét a partykon, hogy már nem a tánctéren, hanem a diszkóspultban lenne a helye. Ezen a héten szombaton jelentkező új műsorukban dj Mango és meghívott vendégei avatnak be a szakma rejtelmeibe. Továbbá a nemzetközi zenetelevízió bejelentette, hogy meghosszabbítja az Isle of MTV fesztivál szerződését Máltával.
Vágólapra másolva!

Manapság kifejezetten divatos dj-nek lenni, viszont ismerjük be, a profi lemezlovasok száma messze kevesebb, mint azoké, akik annak vallják magukat. A magyar MTV tízrészes műsorának éppen az a célja, hogy kezdő amatőrök is a profizmus útjára lépjenek.

A Be My DJ félórás programjában dj Mango, hazánk egyik legtechnikásabb lemezlovasa és különböző stílusokat képviselő vendégei adnak betekintést a szakma kulisszatitkaiba minden szombaton 20:30-tól.

A március nyolcadikai első adásban dj Sterbinszky lesz a meghívott lemezlovas, aki egy kicsit visszakalauzolja a nézőket a múltba, egészen a Fortuna hőskorába. A híres dj egyébként még egyszer visszatér a műsorba, amikor a house műfaj mélyebb rétegeibe vezeti be az érdeklődőket.

A technikai sokféleség világában a dj munkaeszköze széles spektrumot lefed. Játszhat bakelit lemezjátszón, cédélejátszón, egyszerű laptopon, vagy kombinálhatja ezeket olyan speciális technikával, mint a Final Scratch vagy a Serato.

"A bakelit véleményem szerint még mindig a dj-kultúra középpontjában áll. Új lehetőségek jönnek-mennek, beválnak, vagy elfelejtődnek, de a jó öreg vinyl nem fog eltűnni egyhamar" - vélekedik Mango, a Be My Dj műsorvezetője.

A Be My Dj első adását most szombaton mutatják be, heti rendszerességgel a magyar Music Television műsorán látható minden szombaton 20:30-tól, aki esetleg elszalasztaná az esti adást, az ismétlés vasárnap 15:30-tól tekinthető meg.

A nemzetközi zenetelevízió bejelentette, hogy meghosszabbítja az Isle of MTV fesztivál szerződését Máltával, így további három évig a földközi-tengeri szigetországban tartják meg a rendezvényt. A 2008 júniusában rendezendő ingyenes koncerten fellépő tehetségek nevét és egyéb részleteket tavasszal hozzák nyilvánosságra.

Mindenki így kezdi

Az Isle of MTV a zenetévé európai nyári zenei rendezvényeinek egyik csúcspontja, az egyik legizgalmasabb és legsokszínűbb szabadtéri zenei program. Tavaly nyáron Akon, a Maroon 5 és Enrique Iglesias lépett színpadra a rendkívül látványos szabadtéri koncerten ötvenezer ember előtt.

A fesztivál mára már olyan rendezvénysorozattá nőtte ki magát, ahol különféle, igen színvonalas klubokban híres dj-k játszanak a legigényesebb európai partyközönségnek. A programsorozat fénypontja mindig egy szabadtéri rendezvény, gyakran sztár műsorvezetővel, és a több ezer résztvevőt mindig egy A-listás világhírű előadó szórakoztatja.

Az eddigi koncerteken fellépett már Snoop Dogg, a The Chemical Brothers, Shaggy, a Garbage, a The Black Eyed Peas, Jazzy Jeff, a Gorillaz és a Morcheeba. Az elmúlt évek során portugál, francia, spanyol és olasz helyszíneken rendezték meg a partysorozatot, a mostani helyzet szerint 2010-ig Máltáig kell utazni a színvonalas partyzásért.

party.[origo].hu