Az év legjobb magyar rapperei

Vágólapra másolva!
A Hiphop.hu csapata tavaly arra vállalkozott, hogy új, Magyarországon egyedülálló zenei díjat hoz létre, amelyben leginkább a közönség akarata érvényesül. A Zenedíj 07 nyertesei a december 29-i It's Rite gálán vehették át díjakat. Az év albuma a Nem Közölt Sáv (NKS) 5 csillag lemeze lett, az év szólóelőadója pedig Mentha.
Vágólapra másolva!

December 29-én a Petőfi Csarnokban, az It's Rite gálán vehették át oklevelüket a Hiphop.hu Zenedíj 07 nyertesei. Az online szavazáson tíz kategórián jelölt a közönség, a legtöbb szavazatott kapottak közül pedig szakmai zsűri választotta ki a nyerteseket.

Az év szólóelőadója Mentha lett, akinek Bennünk él című számát választották a legjobb dalnak is. Szintén két kategóriában diadalmaskodott az öreg rókákból álló Nem Közölt Sáv. A formáció az év albumának és csapatának járó díjat kapta.

Az esemény főszervezője, egyszersmind a Hiphop.hu főszerkesztője sikeresnek tartja a kezdeményezést, és azt mondja, látszik, hogy a közönség egyetért az eredménnyel. "Aki bejutott az első ötbe, az már nyertesnek érezheti magát" - tette hozzá - tette hozzá Soka.

Nem volt nagy meglepetés, hogy az év koncertje kategóriában a Method Man & Redman produkciója vitte el a pálmát. Az is kiderült, hogy a közönség egyre inkább kedveli az élőzenekarral fellépő csapatokat - az év magyar koncertje az It's Rite Freestyle Battle után tartott élőzenés buli lett.

Az év távolba mutató kísérlete címet a Háborgató Maszkura tette zsebre. Ebben a kategóriában volt az egyik legszorosabb a verseny, hiszen itt a zsűriszavazatok egyenlőséget mutattak, így a az online szavazattöbbség döntött. Ugyancsak kevés döntött az év felfedezettje kategóriában, ahol végül az SP diadalmaskodott.

Az év dala

Az év rendezvényének az Animal Cannibals idei nyári táborát szavazták meg, míg az év klipje a duó Csak ennyi című száma lett.

A Hiphop.hu szerkesztőjétől megtudtuk, még ebben a hónapban összeállítják a 2008-as év programjait. Terveznek break-, freestyle- és beatboxversenyt is, és persze Zenedíj '08-at.

party.origo.hu